Vinnare i Älska handboll: Kärra HF F14

KäŠrra HF F14. Foto: Christoffer Borg Mattisson / Handbollskanalen.se

Handbollskanalen presenterar vinnarna i den populära tävlingen Älska handboll och vi börjar med Caroline Andersson, tränare i Kärra HF F14.

Älska handboll är Handbollskanalens USM-tävling där det gäller att vara förebilder inom idrottens värld genom hur man som spelare uppträder i anda av fair play och alltid med en stor portion spelglädje med tekniska nummer som knorrar, flippar, finter och fina räddningar. Alla de där fina sakerna med handbollen.

Kärra HF vann tävlingen i F14-klassen och vi har pratat med tränaren Caroline Andersson.

Varför tror ni att ert lag vann Älska handboll?

– Jag hoppas att det syns att de har väldigt roligt och det har vi ledare också. Jag kan tänka mig att det är mycket det som har gjort det.

Hur visar ni på och utanför planen att ni älskar handboll?

– Tjejerna är väldigt engagerade och hejar även på andra lag. Våra tjejer har stöttat F16-laget och vice versa. Det är många som älskar handboll helt enkelt.

Vilka är era favoritvarianter/spel som ni plockar fram när ni vill underhålla lite extra och hur går det till?

– Vi har testat en grej som vi döpt till vattenflaskan där målvakten låtsas dricka vatten och sedan passar in till linjen, men den har inte fungerat så bra. Och så har vi en frikastvariant, men den har vi inte vågat testa ännu.

Säsongen börjar lida mot sitt slut – hur laddar ni för kommande säsong?

– Alla spelare har inte varit med under finalseget vilket gör att vi ledare kommer att vara med resterande tjejer i Bohus Cup nu nästa helg. De som spelade USM får vila till den 20 maj och sen sätter de tillsammans med 03:or igång en helt ny konstellation.

Hur ser ni till att alla fortsätter spela handboll, även om laget splittras upp?

– Vi jobbar väldigt mycket med det. Vi har några stycken i laget som är lite fundersamma och jag har tagit tag i det och pratat med ledarna som ska ta över nästa år. Vi kommer att ha ett möte och försöka inspirera tjejerna att fortsätta. Vi vill verkligen att alla ska fortsätta att spela handboll.

Ni har ju vunnit tre bollar från Kempa samt 1000 kronor till lagkassan. Hur kommer ni att använda de pengarna?

– I sommar ska vi åka till Kroatien och närmare bestämt Rovinj. Vi ska fira midsommar där och göra lite roliga saker och till det tänker jag att pengarna ska gå.