Vinnare i Älska handboll: H43 Lund P14

H43 Lund P14. Foto: Christoffer Borg Mattisson / Handbollskanalen.se

Handbollskanalen presenterar vinnarna i den populära tävlingen Älska handboll och vi fortsätter med Henrik Alm och Jonas Brandt, tränare i H43 Lund P14.

Älska handboll är Handbollskanalens USM-tävling där det gäller att vara förebilder inom idrottens värld genom hur man som spelare uppträder i anda av fair play och alltid med en stor portion spelglädje med tekniska nummer som knorrar, flippar, finter och fina räddningar. Alla de där fina sakerna med handbollen.

H43 Lund vann tävlingen i P14-klassen och vi har pratat med tränarna Henrik Alm och Jonas Brandt.

Varför tror ni att ert lag vann Älska handboll?

– För att vi alla älskar handboll såklart! Dessutom tror jag att en hel del uppskattar och respekterar våra killar som gick till USM-final med två lag från samma träningsgrupp.
Samtliga våra 41 killar som var på plats i Uppsala fick spela och känna på atmosfären och nerven i ett finalspel och det är väl älskvärt?

Hur visar ni på och utanför planen att ni älskar handboll?

– Vi har alltid uppmuntrat spelarna att utmana sig själva med nya saker. Kan man inte knorra eller sätta ett underarmsskott i krysset så måste man träna på det!
De skall älska att prova nya saker, individuellt och med spelarkompisen bredvid dig. Ibland misslyckas man men så plötsligt funkar det! Det gäller både på träning och på match såklart. Ser man något man vill lära sig så bara sätt igång och träna!

Vilka är era favoritvarianter/spel som ni plockar fram när ni vill underhålla lite extra och hur går det till?

– Killarna vill gärna köra en japan, det behärskar de inte riktigt än. Däremot är de grymt duktiga på att spela snabbt och släppa bollen vidare och vi har några starter som gör att vi får fria spelare i hög fart. Vi arbetar mycket med att ha ett spel som involverar många och som är roligt att spela. Det brukar publiken uppskatta.

Säsongen börjar lida mot sitt slut – hur laddar ni för kommande säsong?

– Nu har vi en kort paus innan beachsäsongen drar igång och vi tränar beachhandboll en gång i veckan. Sen skall vi också börja träna med klister inomhus och det längtar killarna efter. Men det viktigaste är att vi bygger en kultur för att vara träningsvilliga och ta ett eget ansvar för träning alla de timmar per vecka då vi inte ses gemensamt. De skall älska att bli starka!

Hur ser ni till att alla fortsätter spela handboll, även om laget splittras upp?

– Vi hoppas att alla fortsätter och i vår planering har vi inga planer på att splittra laget. Vi skall ha kul tillsammans och alla skall få möjlighet att träna och spela matcher i sommar samt när säsongen väl drar igång igen.

Ni har ju vunnit 3 bollar från Kempa samt 1000kr till lagkassan. Hur kommer ni att använda de pengarna?

– Vi kommer att behöva nya bollar allihopa eftersom vi går över till en större bollstorlek med klister. Vi får väl lotta ut bollarna. De 1000 kr kommer följaktligen till att gå till klister-väck och tejp för att hantera blåsor på fingrarna.