USM U14: Så är läget inför lördagens matcher

Backa HK F14. Foto: Lina Johansson

Första dagen i USM:s finalspel är färdigspelad. U16 och U18 har bara spelat en match, så där väntar vi med förutsättningarna. Däremot har lagen i U14-klasserna spelat två matcher vardera. Här är förutsättningarna inför lördagen för de lagen.

F14

Grupp 1:

En otroligt jämn grupp där samtliga fyra lag fortfarande har chansen att nå semifinal. Allra mest har Lödde Vikings imponerat och de leder också gruppen på maximala fyra poäng. Allt ska gå emot Lödde i den sista omgången för att de ska missa semifinal – det mesta talar alltså för att de når topp fyra. Där bakom har Kärra haft det lite tyngre än väntat och Skånela har gått starkare än vad förhandstipsen säga.

1, Lödde Vikings, 4 poäng
2, Skånela IF, 2 poäng
3, Backa HK, 1 poäng
4, Kärra HF, 1 poäng

11.30: Lödde Vikings – Backa HK
11.30: Skånela IF – Kärra HF

Grupp 2:

IFK Tumba leder gruppen efter att ha vunnit båda sina matcher och Habo HK har tagit lika många poäng, men har lite sämre målskillnad. Det innebär att den här gruppen redan är avgjord inför lördagens matcher. Nu handlar det om vilket av lagen som slutar etta respektive tvåa.

12.45: HK Ankaret 1 – Kungälvs HK
12.45: IFK Tumba – Habo HK

P14

Grupp 1:

En helt öppen grupp inför lördagen. I fredagens matcher var den största segern med fyra mål, övriga tre slutade oavgjort och med ett måls differens samt två måls differens. Ruggigt jämnt, med andra ord! Liten fördel Torslanda ändå inför morgondagen eftersom de har tagit tre poäng, men alla lag kan gå vidare.

1, Torslanda HK, 3 poäng
2, Önnereds HK 1, 2 poäng
3, Lugi HF 1, 2 poäng
4, Hammarby IF, 1 poäng

09.00: Torslanda HK – Lugi HF 1
09.00: Hammarby IF – Önnereds HK 1

Grupp 2:

Även i grupp 2 är det vidöppet inför avslutningen. Lugi HF 2 har vunnit båda sina matcher och kommer att spela semifinal. Sen står det mellan Ystads IF och Norrköpings HK om vilket lag som gör Lugi sällskap från den här gruppen. Fördelen ligger hos YIF som har två poäng mer än jagande Norrköping. Rafflande avslutning väntar!

1, Lugi HF 2, 4 poäng
2, Ystads IF, 3 poäng
3, Norrköpings HK, 2 poäng
4, IF Hallby, 0 poäng

10.15: Ystads IF – Lugi HF 2
10.15: Norrköpings HK – IF Hallby