USM P18: Stor dramatik när YIF vände mot Redbergslid

Ludvig Hallbäck. Foto: Christian օrnberg, Bildbyrån

I den första gruppspelsmatchen i P18-klassen var det prestigemöte mellan Ystads IF och Redberglids IK. RIK började bäst men YIF, med Ludvig Hallbäck i spetsen, lyckades vända och vann till slut med 19–18.

ANNONS

– Första halvlek var inte vår bästa handboll, men andra halvlek var bra. Vi vann till slut och det var skönt, säger Ludvig Hallbäck till Handbollskanalen.

YIF vann matchen men Redbergslid var det bättre laget i den första halvleken och framförallt Kristian Zetterlund imponerade. Målvakten stod för flera riktigt vassa räddningar och hjälpte RIK att rycka ifrån till ledning 9–7 i paus.

– Kristian är en jätteduktig målvakt, men vi brände helt för mycket och var kanske lite för ärliga i våra avslut.

I den andra halvleken spelade YIF upp sig och kunde gå ikapp och förbi, mycket tack vare fint spel av Hallbäck och högersexan Adam Wennerholm, som gjorde flera vackra mål från i stort sett noll vinkel.

– Vi fick bättre koll bakåt och satte lägena som vi ska. Därför kunde vi gå ifrån, analyserar Hallbäck.

Mittnian blev punktmarkerad långa stunder i den andra halvleken och då fick andra lagkamrater chansen att kliva fram. Men supertalangen är så klart inte helt ovan vid att bli punktad.

– Nja, det vet jag inte, säger han blygsamt.

– Men det var kul att mina lagkamrater fick större ytor och kunde kliva på ordentligt.

 

Den som ändå skapade nerv i matchen på slutet var David Milosavjevic. Redbergslids mittnia gjorde en riktigt bra match med flera läckra mål och fina framspelningar. Men det räckte inte utan YIF vann med 19–18.

För Ludvig Hallbäck var det första matchen sedan YIF åkte ut i kvartsfinal i Handbollsligan.

– Klart att det var lite deppigt i några dagar, det ska jag inte sticka under stol med. Vi hade så klart velat gå längre. Men det är skitkul med USM så det är bara att köra, avslutar Ludvig Hallbäck.

ANNONS

1 kommentar

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here