USM P16: HK Malmö Ljunghusens tyngd avgjorde mot H43 Lund 3

HK Malmö Ljunghusen P16. Foto: Ola Selby

HK Malmö Ljunghusen stod för en riktigt stark prestation i Skånederbyt mot H43 Lund 3 och vann med 31–22. Stor matchvinnare var vänsternian David Lind som öste in mål i matchen.

Det var H43 som fick den bästa starten på matchen och Lundalaget kontrade in ledningsmålet till 1–0. Inledningsvis hade HK Malmö Ljunghusen stora problem med H43:s utgrupperade försvarsspel och hemmalaget jobbade hårt för att luckra upp det blåa försvaret.

Den första halvleken spelades i ett högt tempo där båda lagen imponerade i såväl spelvändningar som i uppställt anfallsspel. Zoran Roganovic var väldigt aktiv på tränarbänken och kom med instruktioner till sina spelare, precis som HK Malmö Ljunghusens Berne Lind gjorde.

HK Malmö kunde rycka ifrån till halvtidsledning med 15–12, mycket tack vare ett lite vassare försvarsspel och kanske framförallt David Lind (född 2003). Vänsternian imponerade stort med tyngd, kraft och framförallt ett riktigt bra skott. Gabriel Thörn stod för en fin insats i mål och hjälpte till han också när hemmalaget ryckte ifrån.

I H43 handlade mycket i offensiven om Erik Sandström, som med luriga inspel till linjen ställde till oreda i HK Malmö Ljunghusens försvar.

I den andra halvleken fortsatte HK Malmö Ljunghusen att rycka ifrån och kunde till slut vinna med 31–22. Nu har HK Malmö Ljunghusen ett kanonläge att gå vidare till steg 3.