USM P16: Flera delikatesser av Berglund när Åhus vann

Åhus Handboll stod pall för favorittrycket i P16-klassen, åtminstone i den första matchen när man besegrade Tyresö Handboll med 28–20. William Berglund hoppade in och bjöd på den ena delikatessen efter den andra. Handbollskanalen fick en pratstund med kantliraren.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

– När man leder som vi gjorde får man ta chansen att bjuda på lite extra snygga mål, säger William Berglund till Handbollskanalen.

Kanske var det ändå lite jobbigt för Åhus med favorittrycket, för i den första halvleken var Tyresö bättre. Tyresö spelade sju mot sex och fick bra utdelning på det. Åhus fick inte riktigt stopp på anfallen och Tyresö hade ledningen med 14–12 i paus.

I den andra halvleken fick Åhus ordning på försvarsspelet och kunde göra flera mål på kontring. På högernio bombade Jakob Madura in mål efter mål och Emil Duvander var stensäker när kantläget kom. Dessutom gjorde Hugo Cardling flera fina räddningar och Åhus kunde dra ifrån rätt rejält.

Och så byttes William Berglund in på vänstersex. Tre mål gjorde kantliraren och det ena vackrare än det andra. Lobb, tunnel och en flipp bjöd Åhus-spelaren på.

– Jag gör inte alltid snygga mål men det är extra roligt att göra den typen av mål. Men jag är inte lika kaxig utanför plan, säger William Berglund och avslutar med att kommentera det favorittryck som Åhus har.

– Klart att det är press, men vi försöker att inte tänka på det. Jag vill inte jinxa något, men jag tror verkligen att vi har chansen i år.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here