USM P16: Åhus höll för favorittrycket – mästare

Åhus Handboll höll för favorittrycket i P16-klassen när Ystads IF besegrades i finalen med 19–16. Därmed är Åhus Handboll mästare.

ANNONS

USM är över för den här gången. I söndagens sista final besegrade Åhus Handboll ett vilt kämpande Ystads IF. I den här finalen var det framförallt målvakterna som imponerade: såväl Anton Bladh i Åhus-målet som Pontus Encrantz i YIF:s mål gjorde storartade insatser.

Att målvakterna var vassa visar inte minst ställningen i matchen efter elva minuter. Då stod det 2–2 och båda målvakterna hade redan gjort flera fantastiska parader.

Med en sekund kvar av den första halvleken satte YIF:s Edvin Persson 7–6 och YIF hade därmed en liten fördel inför den andra halvleken.

I YIF handlade det mesta i offensiven om Vilhelm Ernst. Vänsternian gjorde åtta mål i matchen och var ett ständigt hot mot Åhus-försvaret.

I den andra halvleken bytte lagen ledning med varandra flera gånger och utgången av matchen kändes otroligt oviss. Med fem minuter kvar satte Emil Duvander 15–13 till Åhus med ett skott från nio meter. Efter det släppte Åhus inte kommandot ifrån sig.

Häftigt också att se Isaac Björklund i Åhus Handboll. Inte den största spelaren storleksmässigt men kanske den största liraren. Björklund stod för flera fantastiska inspelningar till linjen.

Avgörande på slutet blev Åhus Filip Olsson. Han gjorde nämligen två av lagets tre sista mål och Åhus kunde vinna med 19–16. Starkt av Åhus som stod pall för favoritskapet. Stort grattis till Åhus Handboll!

Så här ser topp 3 ut i P16-klassen:

1: Åhus Handboll
2: Ystads IF
3: Enköpings HF

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here