USM P14: IF Kristianstad 1 mästare tack vare Rydbergs målvaktsspel

IF Kristianstad P14. Foto: Christoffer Borg Mattisson

IF Kristianstad kan titulera sig mästare i USM. I P14-finalen besegrade nämligen lag 1 HK Aranäs med 19–13. Det var IF Kristianstads första USM-guld någonsin. 

Matchen spelades i ett otroligt högt tempo från start till slut, men framförallt under den första halvleken gick det otroligt fort. Det häftiga var att spelarna kunde hantera tempot på ett bra sätt. Det syntes tydligt att det är två lag fullpumpade med självförtroende efter en fin helg.

IF gjorde ett litet ryck i den första halveken och hade ledningen med 9–5 i paus. Att det blev förhållandevis få mål berodde framförallt på de båda målvakterna. I IF Kristianstad stod Hugo Rydberg i mål och i HK Aranäs var det Alexander Lindén som vaktade stolparna.

Den andra halvleken var svängig. IF rykte ifrån ytterligare, men så kom Aranäs tillbaka. Och så såg det ut i den andra halvleken, Aranäs vägrade ge upp trots att Kristianstad var i förarsätet hela halvleken. När Aranäs var på väg ikapp stod Hugo Rydberg för flera fantastiska räddningar och IF kunde hålla undan och vinna med 19–13.

Att det är två bra LAG visar inte minst spridningen på målskyttet. Inget lag hade någon spelare som stack ut särskilt målmässigt utan det var istället flera spelare i de båda lagen som gjorde bra ifrån sig.

Kul också att se och höra stämningen på läktarna där såväl Aranäs-supportarna som Kristianstad-supportrarna var högljudda matchen igenom och stöttade sina lag på ett underbart sätt.

Grattis IF Kristianstad som är USM-mästare i P14-klassen. Kristianstad knep dessutom tredjeplatsen.

Så här ser topp 3 ut i P14-klassen:

1: IF Kristianstad 1
2: HK Aranäs
3: IF Kristianstad 2