USM F18 steg 4: Perfekt start för LUGI & Önnered

LUGI F18. Foto: Ola Selby

De första två matcherna av lördagens fem matcher är avgjorda. LUGI besegrade IFK Kristianstad och Önnereds HK lyckades vinna mot Kungsängens SK. 

USM för F18 är igång i Lund och de första två matcherna höll hög klass. Fyra bra lag som samtliga har imponerat på deras väg till steg 4. I de två första matcherna stod LUGI och Önnereds HK som vinnare.

LUGI – IFK Kristianstad 22–20 (12–10)
Favorittippade LUGI gjorde vad de skulle och vann matchen mot IFK Kristianstad, men det satt långt inne och gästerna från nordöstra Skåne gjorde en fin match. IFK Kristianstads målvakt Zanna Carlsson imponerade och i anfall var framförallt Cajsa Mattisson framstående, till den grad att LUGI punktmarkerade henne i den andra halvleken.

LUGI var utan A-lagsspelarna Tova Alm och Kajsa Dahlberg, men Ebba Wallenberg var med på högersex och var en av matchens bästa aktörer. Annars handlade mycket av LUGI:s offensiv om två spelare: mittnian Ella Agace och linjespelaren Ebba Kristiansson.

Efter LUGI-ledning med 12–10 i paus blev den andra halvleken ännu jämnare. Men när det skulle avgöras var LUGI lite bättre och vann till slut med 22–20.

Önnereds HK – Kungsängens SK 29–17 (13–8)
Det var förmodligen nervöst i lagen då det dröjde fyra minuter innan det första målet kom. Då var det Kungsängen som tog ledningen, men efter det tog Önnered över mer och mer och kunde gå fram till 13–8 i paus. Med A-lagsspelarna Malin Sandberg och Moa Boqvist i täten blev det till slut en överkörning i den andra halvleken.

Önnered vann med 29–17 och seglade därmed upp som gruppfavorit. Det ska dock sägas att Kungsängen såg spännande ut med flera fina anfallskombinationer.