USM F18 steg 4: Första segern för Kungsängens SK

Kungsängens SK F18. Foto: Ola Selby

Kungsängens SK och Rosersbergs IK jagade båda första segern under steg 4. Det blev Kungsängen som drog det längsta strået i en härlig match. I gruppfinalen var LUGI starkast.

Så här gick det i söndagens två avslutande matcher:

Kungsängens SK – Rosersbergs IK 30–21 (12–8)
Båda lagen ville så klart avsluta den här USM-helgen på ett bra sätt och det var härligt att se viljan och glädjen i båda lagen, trots att chansen att nå finalsteget var borta. Kungsängen var det bättre laget matchen igenom, men publiken fick se flera vackra mål från båda lagen. Till slut stod Kungsängen som segrare med 30–21 och stannade därmed på två poäng.

LUGI – Önnereds HK 15–14
En match som handlade om vem som skulle bli etta respektive tvåa i gruppen. Båda lagen hade sex poäng före matchen, men ÖHK var ett mål före och därför behövde LUGI vinna för att bli gruppetta.

Gruppfinalen var tuff, tät och jämn och båda lagen gjorde bra ifrån sig. Framförallt var det försvarsspelet och målvaktsspelet som imponerade, vilket också slutsiffrorna 15–14 till LUGI visar. Därmed blev det full pott för arrangörslaget under helgen. Önnered är nog inte alltför besviket eftersom det trots allt blev avancemang till finalsteget.

Det ger följande sluttabell: 

1: LUGI
2: Önnereds HK
3: IFK Kristianstad
4: Kungsängens SK
5: Rosersbergs IK