USM F18 steg 4: Första segern för IFK Kristianstad och andra raka för LUGI

IFK Kristianstad F18. Foto: Ola Selby

IFK Kristianstad fick revansch efter förlusten mot LUGI och besegrade Rosersbergs IK. LUGI besegrade i sin tur Kungsängens SK och har därmed två raka segrar.

Handbollskanalen rapporterar hela helgen från USM i Lund och så här gick det i match tre och match fyra under lördagen:

IFK Kristianstad – Rosersbergs IK 27–20 (15–9)
Det var en tuff start på matchen där båda lagen spelade väldigt fysiskt. IFK Kristianstad var dock lite hetare och kanske revanschsuget efter förlusten mot LUGI i den första matchen. IFK gick fram till 7–2 innan Rosersbergs började äta sig in i matchen. Ställningen i paus var dock 15–9 till de brandgula efter att Cajsa Mattisson gjort sista målet för IFK.

I den andra halvleken fortsatte IFK att mala på med högt tempo, fysik och tryck i kontringarna. Rosersberg slet på riktigt bra, men orkade inte hela vägen och IFK Kristianstad kunde vinna med 27–20.

LUGI – Kungsängens SK 25–16 (14–10)
Kungsängen var det bättre laget inledningsvis men LUGI började sakta men säkert att äta sig in i matchen. Tyra Axnér hoppade in och bidrog verkligen med flera fina skott från vänsternio.

LUGI var i förarsätet även i andra halvleken, mycket tack vare lite bättre försvarsspel. Men Kungsängen är ett bra lag och gjorde en fin match mot ett skickligt Lundalag. LUGI har nu två segrar på två matcher och ett riktigt bra läge att nå finalsteget i Uppsala.