USM F18 steg 4: Fina morgonmatcher av IFK Kristianstad & LUGI

IFK Kristianstad F18. Foto: Ola Selby

Under söndagen ska det avgöras vilka lag som går till finalsteget i USM. Handbollskanalen är på plats i Lund och bevakar F18-klassen.

Söndagens morgonmatcher gick så här:

IFK Kristianstad – Kungsängens SK 22–14 (8–8)
Ingen lätt match att spela för något av lagen med avkast 09:00, men trots det såg det piggt och fokuserat ut. IFK Kristianstad fick den bästa starten, men efter en timeout tog sig Kungsängen in i matchen. Precis före halvtidsvisslan kom också kvitteringen till 8–8 och en oviss andra halvlek väntade.

Väl där rivstartade IFK Kristianstad och gick snabbt fram till ledning med 14–9. Zanna Carlsson fortsatte att briljera mellan stolparna medan IFK utnyttjade fart och rörlighet i anfallsspelet.

IFK Kristianstad vann matchen med 22–14 och nu lever hoppet om avancemang för det brandgula laget. Kungsängen är utslaget, men visade återigen att det är ett riktigt bra lag.

LUGI – Rosersbergs IK 30–16 (17–8)
LUGI gjorde jobbet mot Rosersbergs IK och är därmed kvalificerat för finalsteget i Uppsala 3–5 maj. Före matchen var det osäkert huruvida Ebba Wallenberg skulle kunna spela. Högersexan ådrog sig en stukad fot under lördagen, men fanns trots allt med i spel.

Matchen var jämn i början men LUGI skaffade sig ett grepp om matchen när de gick fram till ledning med 9–5. Bortalaget chansade lite och spelade sju mot sex, men fick inte lika fin utdelning på det som i lördagsmatchen mot Önnered. Därför blev det en del mål i öppen kasse för LUGI.

Framförallt två spelare stack ut i matchen: I Rosersberg skickliga mittnian Cornelia Gerger-Ripman och i LUGI målvakten Nora Rasmusson. Den sistnämnde stod för massvis av räddningar och LUGI vann matchen med 30–16.