USM F16: Tredje raka segern för Aranäs – klart för steg 3

HK Aranäs F16. Foto: Ola Selby

USM är över för den här gången för HK Aranäs och Kristianstad HK. HK Aranäs vit vann matchen med 36–5 och det innebär att laget är klart för steg 3 i USM för F16. För KHK väntar spel i steg 2.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Aranäs har varit totalt överlägset så här långt under USM i Ronneby och vunnit mot både OV Helsingborg och Ronneby HK efter imponerande spel. Mot Kristianstad HK dröjde det dock tre minuter innan Aranäs kunde göra sitt första mål i matchen. Och gissa vad – det kom på kontring.

Det var Ronja Holmberg som fick fart på Aranäs med bra driv och bra satsningar. Dessutom bjöd Holmberg på en riktigt fin kullager-fint.

KHK hade det jobbigt mot Aranäs, precis som de andra lagen i gruppen har haft. Därför är det härligt att se spelare som Miranda Jarl som hela tiden kämpar och uppmuntrar sina lagkamrater. Ett framtida lagkaptensämne i KHK. Även Moa Lövqvist kämpade och slet på ett förtjänstfullt sätt.

I Aranäs var det många som stack ut, men Nathalie Söhrman kunde blivit utsedd till matchens lirare i såväl matchen mot OV Helsingborg som mot Ronneby HK. En spännande och mångsidig spelare som briljerade även mot KHK.

Häftigast att se i Aranäs var kanske ändå kantspelaren Olivia Ståhlgren. I ett annars ganska storvuxet lag hör högersexan till en av de mindre spelarna, men det Ståhlgren saknar i längd tar hon igen med kreativitet och bra avslut.

Aranäs vann matchen med 36–5 och är därmed kvalificerat för steg 3. För KHK väntar spel i steg 2.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here