USM F16: HK Aranäs malde ner OV Helsingborg

HK Aranäs F16. Foto: Ola Selby

Det var jämnt och svängigt en bit in på den andra halvleken, sedan tog ett mycket kontringsstarkt HK Aranäs vit över och kunde till slut vinna med 24–17.

Känslan efter drygt åtta matcher in i matchen och 3–3 på tavlan var att det är hög kvalitet på spelarna i lagen. Riktigt bra målvakter också där OV Helsingborgs Emma Ahlin höll laget kvar i matchen.

Den första halvleken var jämn, men redan där visade Aranäs prov på stor skicklighet i kontringarna. Trots det var ställningen ”bara” 11–10 i paus.

Det var istället i den andra halvleken som Kungsbacka-laget kunde rycka ifrån. I uppställt anfallsspel handlade mycket om två spelare: Nathalie Söhrman och Emma Bjurdalen, två spelare med riktigt bra skott och dessutom moget spel matchen igenom.

Det häftigaste med Aranäs spel var ändå kontringarna. Flera mål var enligt skolboken och bjöd på stora applåder från publiken.

Aranäs gick ifrån till 23–16, men OV fortsatte ändå att kämpa hela vägen in. Aranäs vann matchen med 24–17.