USM F14/P18: De spelade sig vidare till steg 4 under helgen

Foto: EMIL LANGVAD, Bildbyrån.

Under helgen som gått spelades steg 3 i USM för åldersklasserna F14 och P18. Sammanlagt 53 lag tog sig vidare till steg 4 som spelas 28-29/3 för de båda klasserna. Här nedan listar vi alla de lag som tog vidare efter helgens matcher.

F14
Norrköpings KvIK
Stockholmspolisens IF HF
Hammarby IF HF
Borlänge HK
Örebro SK HK
Bodens BK HF
VästeråsIrsta HF
Uppsala HK 1
Önnereds HK
Särökometernas HK
HK Silwing/Troja
RP IF Linköping
Spånga HK
IK Baltichov 2
HK Aranäs Blå
Eslövs IK
Torslanda HK
Skuru IK
Höörs HK H65
Sollentuna HK
Lugi HF
IK Sävehof 2
Kärra HF
Ystads IF HF
Kungälvs HK 1
IFK Bankeryd
H43 Lund HF 1
Lödde Vikings HK
HK Ankaret
IK Baltichov 1
IK Sävehof 1
Alingsås HK 2

P18
Redberglids IK
HF SIF
Enköpings HF
HK Malmö
H43 Lund HF
Önnereds HK
Lugi HF
LIF Lindesberg
IF Kristianstad
Alingsås HK
Ystad IF HF U
IK Bolton
HK Aranäs
Kungälvs HK
Tyresö Handboll
HK Drott Halmstad
IK Sävehof
IK Baltichov
IFK Skövde HK
OV Helsingborg HK

Länk: Svenskhandboll

6 Kommentarer

 1. P18
  Grupp 1) Lindesberg, Baltichov, Kristianstad, Enköping och Tyresö. Vidare Kristianstad och Enköping.

  Grupp 2) Kungälv, Önnered, Bolton, Lugi och Redbergslid. RIK är inte chanslösa. Det som talar emot är deras höga chokefaktor. LUGI har tyvärr en väldigt tunn trupp i år, deras fantastiska 00-generation har inte ersatts med någon 02-generation utan man fyller ut med 03:or. Mitt tips är Önnered och LUGI.

  Grupperna 3 o 4, riktiga getingbon

  Grupp 3) Sävehof, Skövde, H43, Drott och Malmö. Sävehof får nog gälla som favorit men det kommer kräva topprestation hela resan. Inget lag i denna grupp har råd att gå för mindre än full maskin och alla har chans att gå till steg 5. Jag tippar Sävehof och H43 men skulle inte sätta min sista hundring på det!

  Grupp 4) Ystad, Helsingborg, Aranäs, Alingsås och Skånela. Gruppen känns lite svagare än grupp 3 men minst lika jämn. Vidare går Ystad och Aranäs, men de andra lagen är inga statister.

 2. Konstig seedning när grupp 1 och 2 är betydligt lättare. Åtminstone på pappret. Stora frågan, Spelar Sävehof med bästa laget så är dom nog ostoppbara.

  • Nja, det är snarast en olycklig slump. Det var 10 grupper i Steg 3, d v s 20 lag till steg 4 där det måste vara 4 grupper om 8 lag ska t Steg 5. Två grupper innehåller då 3 ettor och 2 tvåor från Steg 3 och två grupper 2 ettor och 3 tvåor. Den enda begränsningen utöver detta är att två lag fr samma Steg 3-grupp inte kan mötas i Steg 4.

   Lagen i Grupp 3 som enligt mig är ”dödens grupp 2.0” har här haft extrem otur. Inte bara att de 3 gruppettorna håller Steg 5-klass utan att även de 2 grupptvåorna nog är de starkaste bland tvåorna.

 3. Grupp 1. Enköping och Kristianstad
  Grupp 2. Lugi och Redbergslid
  Grupp 3. Sävehof och Skövde
  Grupp 4. Aranäs och OV Helsingborg.

 4. Grupp 1: För mig står det mellan tre lag, Enköping, Kristianstad och Tyresö där jag tycker att Enköping är favoriter var i semifinal i PA förlorade då semin med 1 boll mot Ystad. Sen är det jämnt mellan Kristianstad och Tyresö där jag ändå ser IFK som det lite starkare laget men det beror mycket på vilka spelare dem har med sig för i steg 3 så var det många 03or med och skulle inte Zoran Bozic vara med kan det bli tufft.
  Tips: Enköping och Kristianstad

  Grupp 2: Jag tycker att Lugi är det starkaste laget i denna grupp men jag tycker dock att dem kan ha lite tunn trupp för bakom start sjuan så är där inte jätte mycket eftersom dem i princip väll bara har en 02a med sig och då istället har några 03or med sig som är duktiga men det är bara bredden på truppen som kan hindra Lugi ifrån att vinna gruppen, Sen tycker jag att RIK bör ta andra platsen för jag tycker att dem har ett bättre lag än vad Önnered har i Önnereds fall så handlar mycket om de har Marcus Norrbrink med eller inte för utan honom tycker jag att de har för dåligt lag för att utmana Lugi och RIK.
  Tips: Lugi och RIK

  Grupp 3: En mycket jämn och tuff grupp där jag tycket att alla lag är lag som hade kunnat spela steg 5, Sävehof ser jag som solklara favoriter och dem lär vinna denna grupp de har ett bra Målvaktspar bra försvar och ett stabilt anfall, men bakom dem är det jämnt H43 har ett bra lag med många duktiga spelare där jag tycker att Rasmus Carnehult är otroligt viktigt men även deras två vänsterkanter Hugo Svensson och Olle Holm måste få till det om H43 ska gå till steg 5, Drott är också ett bra lag som har några spelare som spelar med deras A lag i div 1 där dem gör det bra framför allt Hugo Sivertsson, Sen har vi HK Malmö som är ett i princip ihopvärvat lag till denna säsong där de har fått en hel del spelare från H43 där Arvid johansson sticker ut och dem har även fått Elias Hall från Kävlinge och dessa två spelare måste prestera på sin absoluta topp om Malmö ska gå vidare men det har vi sett att dessa två har gjort tidigare, sen har vi Skövde som är ett mycket bra och stabilt lag som har en bra bredd.
  Tips: Sävehof och Skövde

  Grupp 4: Även denna gruppen är tuff med många bra lag men jag ser Ystad som favoriter i denna grupp och det tycker jag för att de har några spelare som sticker ut tex Albin Broman, Vilhelm Ernst och Edvin Persson samnt att jag tycker att dem har ett bra målvaktspar dessutom är det nästan samma lag som spelar i div 1 vilket gör att dem är samspelta, , bakom Ystad är det väldigt jämnt, Aranäs har också ett väldigt bra lag med spelare som Kevin Johansson och även dem ett bra målvaktspar, Sedan har vi OV helsingborg som var i Steg 5 förra året och som nu dessutom kan addera Albert Månsson till sitt lag så OV blir inget lag som någo vinner lätt över, även Alingsås har ett br alag där Jakob Lundahl sticker ut oc blir otrligt viktig för dem, Sen Skånela är ett bra och stabilt lag som absolut kan slå alla lag i denna grupp.
  Tips Ystad och Aranäs

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here