USM 2018/19: Lottning steg 4 för P16

USM 2016 Enköpings HF - Växjö HF. Foto: Viktor Ljungström

P16 får först klart med finalister. Med andra ord, den 9 och 10 mars kommer 32 lag göra upp om åtta tillgängliga platser som bokar biljett till Uppsala i början av maj.

Gruppvinnarna i åtta separata arrangemang går vidare. Så här Svenska Handbollförbundet lottat fram lagen:

Grupp 1
Enköpings HF (arrangör)
IK Bolton
HK Aranäs vit
Ludvika HF

Grupp 2
Tyresö Handboll (arrangör)
Halmstad HF 1
Lugi HF 1
Önnereds HK 1

Grupp 3
IFK Skövde HK (arrangör)
Hammarby IF HF
H43 Lund HF 2
Lödde Vikings HK

Grupp 4
IK Sävehof 1 (arrangör)
Lugi HF 2
HK Ankaret
Uppsala HK

Grupp 5
HK Aranäs blå (arrangör)
Kungälvs HK
H43 Lund HF 1
IF Kristianstad 3

Grupp 6
Kävlinge HK (arrangör)
IK Sävehof 2
VästeråsIrsta HF
IF Kristianstad 1

Grupp 7
OV Helsingborg HK (arrangör)
Åhus Handboll
Redbergslids IK
HK Country

Grupp 8
Ystads IF HF 1 (arrangör)
IF Kristianstad 2
Skånela IF
Alingsås HK

LÄNK: Hela lottningen – alla grupper >>

126 Kommentarer

 1. Min tippning:
  1. Ludvika
  2. Halmstad
  3. Hammarby
  4. Ankaret
  5. Kungälv
  6. Västerås
  7. Country
  8. Kristianstad 2

 2. Japp håller med Daniel. Aranäs tar den gruppen, i övrigt rätt. Någon skräll? Sävehof 2 kanske kan skrälla mot Kävlinge o Redbergslid får nog kämpa för det men bör vinna

   • Håller med om Skövde som inte alls är ofarliga. Önnered däremot kan man kolla på Lechte och bilda sig en egen uppfattning. Det är då P16 laget i P17-19 serien man ska kolla på.

 3. Enligt mig (och jag har tittat på MYCKET ungdomshandboll senaste åren) så kan dom hålla jämna steg med alla lag i ett eventuellt steg fem (förutom Sävehof!). Men allt kan ju hända. Vad gäller skräll tror jag lite på Kristianstad 3 om dom får till det. Om nåt av lagen i Williams tips lyckas undvika fjärdeplatsen så är det kanske också en skräll.

    • Kristianstad 3 är p03 (som vann SM i den åldersklassen), väldigt bra lag men de har två jämna lag med sig till SM (Kristianstad 3 är det andra). H43 vann dock mot deras toppade lag idag i serien utan två stycken av sina riksläger 3 spelare, inklusive flera andra spelare sjuka – tror ej de slår H43…

 4. Själv bor jag i Stockholm, Tyresö har fått inprincip de bästa spelarna i stockholm de har stor chans att gå vidare från gruppen

 5. Vet att Kristianstad bara är 03 men riktigt duktiga. Om dom kan slå H43 får vi se. Finns andra lag i gruppen också som kan överaska! Alingsås blir nog ledsna om vi inte ger dom nån chans! Tyresö vinner alla matcher med minst 10 bollar? Kul att så många vill ge sina åsikter. Det brukar vara helt dött i kommentarerna! Var är han/hon som brukar ge sina spekulationer inför steg 4. Misstänker lvhk?

 6. Men jag tror alla här kan hålla med om att det är en större skräll om Kristianstad vinner mot H43 än om Bolton slår Aranäs. Alla som inte tycker det får nog tänka om

   • Normalt sett så är H43L bättre än YIF. Stommen i H43L blev Svenska Mästare som B-pojkar 2017 så nog kan de spela handboll. Det blir ett intressant möte med Kristianstad 3 ur den aspekten att i det laget finns en del spelare som blev Svenska Mästare 2018.

    Man kan tippa fram och tillbaka men man ska inte glömma bort att det är unga killar på plan och dagsform, nervositet m m kommer få stor betydelse. Det är 32 lag i steg 4, de har givetvis olika stor chans att ta sig till steg 5, men om något av lagen får flyt kan vad som helst hända!

     • H43L vann ganska enkelt i söndagens (3/3)seriematch. De siffrorna kunde varit större. Det var dessutom ett H43 med ett stort manfall, p g a sjukdom mot ett fulltoppat Krstd 03.

  • RIK vinner den gruppen utan större problem. Åhus kan möjligen komma på plats 3. Jag tror att OV Helsingborg vinner mötet mot Åhus. Men en brasklapp är på sin plats då jag tror att Country är bättre än vad resultaten hittills visat. Det ryktas att de har haft någon eller några toppspelare på skadelistan under de första stegen och de kanske överraskar mot Åhus och OV Helsingborg. Men ingen i gruppen kommer att rå på RIK.

  • Tror nog att de tar hem gruppen men tycker nog att du avfärdar H43:2 lite väl lätt när du skriver ”springer hem gruppen ganska enkelt”. I serien vann man bara med 1 boll. Är Arvid J i slag kan vad som helst hända. Så sett känner jag att Lödde o H43:2 hamnat i en svår grupp.

 7. Finns en ganska lite chans att Bolton slår Aranäs, Aranäs ser riktigt farliga ut i år. stor chans att gå till Semi-final i ett steg 5. Tycker inte Bolton är speciellt bra. De ligger ju 3 sist i stockholms serien

 8. De spelar tydligen med konstigt lag i Stockholmsserien, då många spelar i hj-serien istället. De vann ju gruppen i steg 3 Över Skånela som slutade på plats 7 i norden cup. Styrkebesked?

  • Så funkar det i Göteborg också. Sävehof tex spelar bara HJ. Tabellerna säger inte så mycket egentligen. Speciellt inte för dom större klubbarna.

 9. Själv är jag tränare för Bajen, jag skulle säga att vi har chans mot alla lag i Sverige och kan ta oss till steg 5, vi har hög klassade spelare överallt på plan

 10. Om Tomas tillhör Sävehof 1 så tror jag dig. Dom har sett eller mött alla lagen senaste 2 månaderna så dom borde veta.

   • RIK, Dålig form? Om i stort sett alla spelare kommer från handbollsgymnasiet, och helt plötsligt ökar sin träningsdos med 100%, sä ger det inget positivt resultat till att börja med. RIK kommer vara bra med till steg 5. Bara dom tar sig dit.

 11. Om jag säger att dom är snäppet sämre än Sävehof (även om Aranäs vann förra veckan). Så ger det i alla fall en hint om varför dom får bära favoritskapet i den gruppen enligt mig. Såg Bolton i Lundaspelen och tror att storleken på spelarna kommer ha stor inverkan.

 12. Baserat på det jag såg i Lundaspelen av Bolton och om jag värderar Aranäs som snäppet sämre än Sävehof.
  (även om Aranäs vann förra veckan). Så bör Aranäs vinna, men allt kan ju hända. Trodde ju att Norrköping skulle ta sig till steg 5 också.

 13. Köper det, Bolton gjorde en riktigt dålig match mot Sävehof i lunda och förlorade ju tillslut med 6, de kan dock bättre än så

 14. Jag är själv spelare i Stockholm och har mött både Hammarby, Tyresö och Boltons bästa lag. De laget som är överlägset där är Tyresö med Robin Sanderhem i spetsen, som kan göra 10+ mot vilket lag som helst. Bolton och Hammarby är verkligen inte i samma klass (som de verkar påstå?) och Bolton åker ut rejält mot Aranäs. Hammarby kommer nog sist i sin grupp, då den dessutom är ganska tuff. De enda laget förutom Tyresö som skulle kunna hota om en steg 5 plats är Skånela. Om de kommer upp i nivå och har alla spelare kan de vinna svåra matcher. Uppsala har en vass första uppställning men saknar bredd och har ingen chans mot överlägsna Sävehof.

   • Ett grovt under presternade Skånela som körde över både Borlänge (vinst med 9) och Tibro (vinst med 15) andra dagen medan Bolton förlorade mot Borlänge med 5 och vann mot Tibro med 2.

 15. Aranäs mot Bolton kan bli en kul och jämn drabbning, och det kommer avgöras på Boltons stora bredd på v6. Marcus Pramborg och Olle Dahl kommer att leverera med minst 10 baljor var. En underskattad och duktig pjäs på m6 är Nils Dahl som har växt till en stor och kraftig spelare. Aranäs 03or kommer ha det tufft mot den fysiken. David Wagman är också en stor närvaro i försvaret då han är blixtsnabb och smart i hemjobbet och stoppar dem flesta kontringsförsöken. Men som sagt, det kommer bli en underhållande match!

 16. Skrev ju att Sävehof ”normalt” sett är starkare. Sen är dom lika beroende av Davidsson som lödde är av Månsson och Tyresö av Sanderhem. Utan dom får dom det tufft i steg 5. Såg på matchen mellan Tyresö och Ystad i Norden när dom åkte ut och ska jag vara helt ärlig så lider dom av att dom inte får det motståndet dom behöver i Stockholmsserien. Skånelagen får bra matcher varje helg medans Tyresö förlorar 1? Match i år.

 17. Jag tror grupp 1 står mellan Bolton och Ludvika. Bolton har en vass kantspelare som heter David och levererar i mängder… Ludvika kan skrälla med deras exotiska handbollstil samt vilda publik… det kan bli handbollsfest i Enköping !!!

 18. Har läst lite angående alla olika kommentarer angående grupp 1. Jag tror bolton kan skrälla rejält med deras blytunga bredd och deras härliga samspel. Tillsammans kan de bli livsfarliga och kan utmana varenda motståndare som finns. Deras viktiga pjäser David, Marcus och Nils kan bli en ny galactico inom handbollsverige och kan spruta in bollar som om det vore Micke Hansen eller liknande. Jag håller med Frank om att det kommer bli handbollsfest i Enköping! Hoppas hallen är full och klackarna levererar som om det vore VM i repris!

 19. Aranäs är väl en av dom absolut största och längsta lagen i Sverige. Just den matchen blir svår att vinna!! Har ni sett dom nån gång?

 20. Jag står fast vid att min goa kamrater från söder (dvs Bajen) kommer göra en kalas insats ifrån sig med deras vassa bredd ändå från tränarstaben till utespelare. Många verkar underskatta dom och kan någon svara lig varför?

 21. Hallå!

  Har läst igenom detta energifyllda kommentarsfält. Håller med om mycket av det som sägs men måste poängtera ut att jag tror Ludvika blir en underdog i grupp 1! Annars är de flesta tippningarna korrekta men jag skulle även vilja höra vad ni på redaktionen säger!

  Hälsningar
  Roger

 22. Att man tror att Bolton kan slå Aranäs kan jag köpa, men man måste vara realist när det gäller Ludvika. Jämna med Country och GUIF kanske? , Lag som Aranäs slår med 20 mål i steg 3.
  Ganska uppenbart dessutom att man ”lottar” ett lag till varje grupp som man räknar med att ska gå till steg 5. Inte nåt av dom lag som man absolut inte vill ha i steg 4 hamnade i samma grupp. Slump? Grupp 1-4 solklara. 5-8 åtminstone 2 lag som gör upp om det?

  • Måste ge Ludvika beröm efter helgen. Kämpade och slet och var mycket bättre än jag trott. Annorlunda helt klart! Efter förutsättningarna ska dom inte rå på Aranäs och det gjorde dom inte heller, men en hedersvärd 2 plats.

 23. Aranäs favoriter i grupp 1 med sin bredd på trupp med både storlek och speed . Starka alla positioner och en grym målvakt

 24. Aranäs vit
  Tyresö
  Lödde
  Sävehof 1
  H43 1
  Sävehof 2 (ev Kävlinge)
  RIK
  Ystad

  Väl i Uppsala gör de bästa LAGEN upp (det räcker inte med 1-2 spelare) om de två finalplatserna – Aranäs, Sävehof 1 och Ystad.

 25. Tror steg 5 slutar med följande resultat:

  1. Tyresö!
  2. Hammarby (starka efter vinsten mot IFK )
  3. Ludvika (skräll!!!)
  4.Redbergslid
  5. Sävehof
  6.Bolton???
  7. Allesås
  8.ludde viknings

 26. Intressanta åsikter inför steg 4…själv tror jag nog att det kommer bli en del skrällar och den enda solklara är Sävehof.

 27. Hmmm många olika tankar om hur steg 4 kommer sluta.
  Själv tror jag att det kommer bli en hel del överraskningar / skrällar
  Enda säkra kortet Sävehof

  • Normalt sett blir det inte många överraskningar! Tror inte det blir så i år heller. Dom ”bra” lagen har fler bättre spelare, är bättre tränade och mera vana att spela stora matcher. I steg 4 kan dom oftast klara sig även om nån nyckelspelare saknas. För mig finns det 4 lag som står ut i det hänseendet och det är Sävehof, Tyresö, Ystad och Aranäs. Inte helt osannorlikt att det är dom 4 semifinallagen om jag tippar

 28. Vad tror ni om gruppen med Ystad, Alingsås, Skånela och Kristianstad. För mig är Ystad favoriter med tanke på nordencup vinsten. Men vad tror ni, kan något lag skrälla och slå ut Ystad?

 29. Alingsås i så fall. Tror inte Skånela tar både Ystad och Alingsås. Kristianstad för tunna nu när dom kör 2 lag.

 30. Placering i steg 5 (beroende av hur grupperna delas in):

  1. Sävehof 1 – Löjlig bredd, tyngd och det överlägset bästa målvaktsparet – går inte att rå på för något lag i längden.

  2. H43 Lund 1 – Har haft en söndersliten säsong med oerhört många skador på nyckelspelare i laget, exempelvis Olle Holm och Elias Lund (båda vidare till Riks 3). Alla verkar vara påväg tillbaka nu dock och H43 ser riktigt vassa ut – bra blandning av fart, storlek och teknik (alla måste vara med dock).

  3. Aranäs – Bred trupp med både tyngd och teknik. Har dessutom riktiga toppspelare i Hedenfalk, Rollmar och Kevin Johansson. Redbergslid – Oerhört bra bredd och har egentligen spelarematerialet för att ta hem hela SM. Men har samtidigt för lite hjärta och för många individualister (är inget lag och har ingen självklar ledare på planen).

  4. Redbergslid – Oerhört bra bredd och har egentligen spelarematerialet för att ta hem hela SM. Men har samtidigt för lite hjärta och för många individualister (är inget lag och har ingen självklar ledare på planen). Klarar därför varken Sävehof, H43 eller Aranäs då individuell skicklighet inte längre räcker till.

  5/6. Tyresö/Ystad – Svårt att säga vem som är bättre. Tyresö har bättre individuella spelare, men Ystad har bredare trupp. Alla pratar om Robin Sanderhem, men jag tycker att Joakim Lindahl är den riktiga matchvinnare och nyckeln om det ska gå bra för Tyresö. Hugget som stucket mellan dessa lag.

  7. Lödde HK – Albert Månsson är en fantastisk spelare och har han dagen kan han ensam vinna mot vilket lag som helst, men tror inte att det kommer att räcka mycket längre än till en sjundeplats. De har en för tunn trupp.

  8. Kävlinge – Är alldeles för beroende av Elias Hall i anfallsspelet, som även han är en fantastisk spelare, men inte samma ledare som Albert. Detta laget kan självklart också skrälla om de har sin dag.

  Allstar:
  Mv – Oscar Sävinger (Sävehof), Utmanare: Oliver Ericsson (Ystad)
  v6 – Olle Holm (H43), Utmanare: Elias Hylander (Sävehof)
  h6 – Carl Hamberg (Redbergslid), Utmanare: Malte Celander (Sävehof)
  m6 – Elias Lund (H43), Utmanare: Carl Rollmar (Aranäs)
  v9 – Robin Sanderhem (Tyresö), Utmanare: Alexander Andsberg (H43)
  m9 – Albert Månsson (Lödde), Utmanare: Joakim Lindahl (Tyresö) och Erik Lindskoug (H43)
  h9 – Elias Hall (Kävlinge), Utmanare: Alvin Siren (Redbergslid) och Kevin Johansson (Aranäs)
  MVP – Oskar Davidsson (Sävehof), Utmanare: Theodor Claesson (Sävehof)

  • Lödde o Kävlinge var tippade 7a och 8a för 2 år sen också, slutade med att de blev 2a och 4a. Ganska säker på att grabbarna från Kävlinge kommuns landsbygd blir bättre placerade!

  • RIK är en av lagen med mest hjärta. Trots alla skador så fortsätter dem att kriga på. Dem vann stort över h43 i steg 3 och vann stort mot Aranäs i göteborgcup. Tyvärr så torskar dem stort mot Sävehof men det spelar ingen roll. Att säga att RIK inte har hjärta är väldigt fel. Aldrig sätt ett lag kriga på som de gör, de tränar hårdare en alla andra lag i Sverige vilket kommer bevisa sig i framtiden. Tror RIK överraskar alla i steg 5 speciellt ni som kommenterar här.

 31. Bra analys helt enkelt. Helt klart dom 8 bästa lagen även om det kan gå lite hur som helst i steg 5. Sävehof är favorit så länge Davidsson spelar. Utan honom är dom betydligt mänskligare.

  • Sävehof är precis lika bra om Hugo Johansson eller Lukas Rådberg hoppar in i stället. Det är det som är skillnaden mot övriga lag.

   • Är de lika bra i försvaret som Davidsson är? Det är där han gör den största skillnaden för laget tycker jag.

 32. I o f s är det inte speciellt meningsfullt att tippa steg 5 innan steg 4 är spelat men OM nu de 8 lag du nämner skulle nä steg 5 tror jag inte på Ystad före Kävlinge och Lödde. Jag skulle nog hålla Kävlinge som något före Lödde, framför allt för att Kävlinge är mindre beroende av Hall än Lödde är av Månsson.

  • Haha det har du helt rätt i såklart, men om man nu skulle tippa så…

   Både Kävlinge och Lödde har potential att placera sig mycket bättre än 7a eller 8a, det är jag helt med på. Men jag rankar nog Lödde för Kävlinge, eftersom Lödde har en hel del duktiga 03or som förstärker laget. Men det är hugget som stucket såklart.

   Tycker på något sätt att Ystad känns tyngre och har fler spelare att varva mellan om någon skulle ha en dålig dag, speciellt på 9m. Deras svaga sida som tidigare har varit målvaktsspelet är idag löst med Oliver Ericsson (från Kävlinge). Men både Lödde och Kävlinge kan såklart slå Ystad. Allt handlar om dagsform dessa lag emellan.

 33. Sävehofs Lukas Rådberg och Hugo Johansson är minst lika bra bakåt! Lukas Rådberg är en stor 03a som har en bra fysik o täcker mycket yta och läser spel!

 34. Hugo johansson har fått en fin utveckling denna säsong och är mycket duktig bakåt brevid Lukas Rådberg, Hugo som 2:a bakåt och Rådberg 3:a tillsammans med Filip Karlefelt eller Felix Möller, Sävehof har mycket bra bredd och inget lag är på deras nivå med den bredden på individ spelare och lagspel.

   • Håller med Daniel. Det är lite väl magstarkt att säga att Sävehof klarar sig minst lika bra utan Davidsson och Claesson (speciellt Davidsson). Känslan är att Davidsson verkligen styr anfallsspelet och försvarsspelet tillsammans med Möller och är väl idag en av de mer kompletta spelarna i p02:s åldersgrupp. Utan honom känns det som att Sävehof tar sig vidare till steg-5, men att de samtidigt då inte längre är titelkandidater.

 35. Gr1 Aranäs
  Gr2 Tyresö
  Gr3 Lödde
  Gr4 Sävehof
  Gr5 H43
  Gr6 lFK Kristianstad
  Gr7 OV Helsingborg
  Gr8 Ystad (svårtippat)

  Hoppas och tror på final mellan Sävehof och Aranäs i steg 5.

 36. Min tippning var inte helt rätt, men nästan. Det ska bli intressant att se hur lottningen blir i steg 5.

  Jag tror att Kävlinge och H43 inte kommer att hamna i samma grupp (de två enda lagen från Skåne). Jag tror inte att Sävehof och Redbergslid kommer att hamna i samma grupp på grund av att de är från Göteborg stad. Samtidigt så tror jag heller inte att Aranäs och Alingsås kommer att hamna i samma grupp. Det betyder därmed att Tyresö och Skövde inte är i samma grupp.

  Jag tippar att lottningen blir:

  Grupp 1.
  Sävehof
  H43
  Alingsås
  Tyresö

  Grupp 2.
  Redbergslid
  Aranäs
  Skövde
  Kävlinge

  Tror att dessa grupper är mest rättvisa, så hoppas på denna ”lottningen”. Ska bli spännande att se.

 37. Kommentaren är raderad då den bryter mot Handbollskanalens regler för kommentarer. Användaren uppgav sig vara någon annan.

  • Det är många duktiga spelare som har åkt ut, ja. Mest framträdande är väl Albert Månsson och Arvid Johansson, men de är ju fortfarande uttagna till Riksläger 3 (vilket flera andra spelare som inte gått vidare till steg 5 också är), så man har ju god koll på vad det finns för duktiga spelare i de andra lagen som inte gått till steg 5 från Svenska handbollsförbundets sida, det tyder väl på att det inte är korrupt?

   Dessutom så undrar jag hur du tänker att man ska ta ut en spelare till ett allstar-lag om man inte mäter sig mot de bästa lagen och presterar i de matcherna när det verkligen gäller (?) (blir helt omöjligt att avgöra, enligt mig). Tycker dessutom att det är stor skillnad att vara framträdande i ett av Sveriges bästa lag, än att vara framträdande i ett ”mellanbra” lag.

   I detta fallet är det ju heller inte jättelånga avstånd mellan Bjärred och Kävlinge eller Lund (H43), som tillhör de bästa lagen i Sverige. Det är ju bara att testa lyckan i något av de lagen till nästa USM :).

 38. Ny tippning!

  Jag tippar att:

  1. Sävehof – Gjorde ett starkt steg 4 i en relativt enkel grupp dock. Imponerar med många olika målskyttar. Ska bli spännande att se hur de presterar när deras lag väl ställs mot de bättre lagen och det är mer av ett skarpt läge. Fortsatt favoriter med bra bredd, bra målvakter, stora och starka. Oerhört svårslagna känns det som.

  2. H43 – Gjorde ett bra steg 4 mot svårspelade lag. Vann med uddamålet i första matchen mot ett hårt kämpande Kristianstad som nästan lyckades ta igen en 5 måls ledning med 4 minuter kvar av matchen. Vann de andra matcherna relativt komfortabelt. Upp till bevis i steg 5 om de fortfarande är titelkandidater. Verkar dock, likt Sävehof, kunna luta sig mot flera olika spelare i truppen. Det som sticker ut är att de har två stycken oerhört målfarliga linjespelare som både är kraftfulla i anfallsspelet och bidrar med storlek och tyngd i försvarsspelet, speciellt Elias Lund.

  3. Aranäs – Gjorde ett starkt steg 4 resultatmässigt, men hade även dem en relativt enkel grupp. Har en bred trupp med många som kan bidra, men verkar samtidigt också vara lite beroende av att Kevin Johansson presterar i anfallsspelet. Hedenfalk och Rollmar måste upp i nivå för att Aranäs ska kunna mäta sig mot de bättre lagen.

  4. Redbergslid – Gjorde även de ett starkt steg 4, men även här kan man ifrågasätta hur bra deras grupp egentligen var. Varken OV eller Åhus har speciellt starka lag, speciellt inte OV som måste luta sig alldeles för mycket på Schwartz när Brankovic inte är med. Verkar ha saknat målfarliga Elliot Stenmalm, återtstår att se om han dyker upp i steg 5. Stämmer allt för Redbergslid så kan de lika gärna vinna hela SM, men i nuläget så känns de fortfarande som alldeles för individuella. Deras v6 Julian Sjögren är dock en kraft i sig själv och framstår som deras bästa och mest målfarliga spelare.

  5/6. Kävlinge / Skövde – Båda lagen imponerade stort i sina respektive steg 4 grupper. Vann båda jobbiga matcher mot oerhört jobbiga lag att möta. Varav Skövde slog ut favorittippade Lödde och bemästrade även ett H43 Dalby där Arvid Johansson var i stor form. Kävlinge i sin tur gick från klarhet till klarhet och besegrade enkelt ett Ifk Kristianstads p02 med en underpresterande Lindqvist-Pihl i laget och slog även ett hårt kämpande Sävehof 2 relativt enkelt. Båda lagen har visat att de är att räkna med i steg 5 och kan likväl slå sig in på semifinalplatserna. Skövde har ett jämnt och balanserat lag, medans Kävlinge har tre stycken riktigt vassa spelare i Elias Hall (h9), Hugo Svensson (v6) och Marcus Jönsson i målet, med ett svårforcerat försvarsspel.

  7. Alingsås – Tog sig vidare från ett riktigt getingbo och kanske den mest jämna och svåra av grupper i steg 4. Slog imponerande Kristianstad med ett stort antal mål och vann med minsta möjliga marginal mot favorittippade Ystad samt förlorade mot Skånela, som kanske egentligen skulle ha gått vidare om domaren i slutsekunderna av matchen mot Kristianstad hade dömt straff (korrekt) istället för offensiv. Det var tydligt att Kristianstads spelare genade genom målgården för att stoppa Skånelas högerkant (finns på video), tråkigt sätt för Skånela att åka ut på ett felaktigt domslut. Men, det var starkt av Alingsås att ta sig vidare från den gruppen, men jag är osäker på om de rår på någon av de bättre lagen i detta steg 5. Jag ser dem dock lite som en joker och riskerar att bli underskattade. Amadeus Persson är en riktigt vass målskytt.

  8. Tyresö – De imponerade inte alls i vad jag bedömer som den enklaste gruppen i steg 4 och var nära att åka på en förlust mot Önnered i sista matchen. De måste upp flera nivåer om de ska kunna placera sig bättre än på 8e plats i detta steg 5. Deras anfallsspel och försvarsspel såg oinspirerat och lamt ut. Men höjer de sig till sin högsta nivå och Sanderhem och Lindahl storspelar, så kan även Tyresö vara med och slåss om semifinalplatser.

  Allstar (gällande utespelare lägger jag lika stor vikt vid spelarens kapacitet både i anfalls- och försvarsspelet)
  Mv: Marcus Jönsson (Kävlinge). Utmanare: Love Olind (Redbergslid).
  V6: Olle Holm (H43) eller Julian Sjögren (Redbergslid), bedömer dem som likvärdiga. Utmanare: Hugo Svensson (Kävlinge).
  H6: Carl Hamberg (Redbergslid). Utmanare: Malte Celander (Sävehof).
  M6: Elias Lund (H43). Utmanare: Felix Möller (Sävehof) och Carl Rollmar (Aranäs).
  V9: Robin Sanderhem (Tyresö). Utmanare: Alexander Andsberg (H43) och Theodor Claesson (Sävehof).
  M9: Erik Lindskoug (H43). Utmanare: Amadeus Persson (Alingsås) och Joakim Lindahl (Tyresö)
  H9: Elias Hall (Kävlinge). Utmanare: Kevin Johansson (Aranäs).
  MVP: Oscar Sävinger (Sävehof, Mv) eller Oskar Davidsson (Sävehof, M9). Den av dessa två spelare som inte blir MVP, tar självklart en plats på sin position i allstar-laget.
  Bästa försvarare: Elias Lund (H43).

  • Hur var Tyresö nära på att förlora mot Önnered när dem hade ledning hela matchen från och med minut 24? Låg heller inte under en enda gång efter 12 minuter?

   • Det stämmer det du säger, men för mig så kändes det inte som Tyresö hade kontroll på matchen. Som jag skrev så underpresterade Tyresö.

    Det känns som att Tyresö, om de varit på normal nivå, relativt enkelt skulle ha vunnit mot Önnered, men istället så var det jämnt och hade Tyresö haft otur (stolpe ut) så kunde de lika väl ha förlorat den matchen.

    • Om du har sett hela matchen så kan du se att Tyresö hade väldigt otur med marginalerna (stolpe ut) och eftersom att dem behöll ledningen hela matchen från och med slutet på första halvlek hade dem väl ändå kontroll på matchen?

 39. Nu är du änna ute och cyklar. Ska man kunna bli All Star i usm för att man gjorde ett bra steg 2? Grattis jurun som ska plöja igenom alla matcher under hela USM. Sen kan man ha åsikter om nomineringarna i steg 5 eller Sverigecupen för den delen. Men priset gäller trots allt för dom som gjort bäst ifrån sig under dom dagarna.

 40. Tror inte någon i Sävehof blir mvp. Tror inte deras prestationer kommer sticka ut eftersom de spelar sån fin laghandboll.

  • Håller med om det. MVP bör ju ges till den som är viktigast för sitt eget lag och då bör en spelare som är oundgänglig för just sitt lag få priset. Lag som Sävehof och H43 har uppställningar där man inte tappar mycket kvalitet oavsett vilken spelare som är borta. De har fullvärdiga alternativ på varje position.

   Jag får dock intrycket att man många gånger tolkar MVP som Player of the Tournament, vilket är tråkigt.

   Jag tycker för övrigt att man inte bör ta ut några All Star-lag överhuvudtaget. Eftersom det är en lagsport tycker jag att lag ska premieras, inte individer!

   • Helt rätt – dessutom behöver man inte dela ut fjantiga matchens lirare tröjor till 15-16åringar heller. Fokus skall ligga på lagens prestation.

   • Samtidigt är man väll MVP om man tar laget långt, tänker att det är svårt att bli MVP om man inte går till semifinalerna eftersom att 5,6,7 o 8e plats inte är värt så mycket, eller?

 41. Jag tror på Skövde i steg 5. Starkt och uppoffrat försvarsspel och fartfyllt anfallspel. Det enda laget som kan ro sig på dom är Sävehof.

  • Fartfyllt anfall, vete sjutton. Spela med 7-6 hela tiden gör man bara av en anledning enligt mig, och det är att man inte räcker till annars. Inte speciellt utvecklande och så viktigt kan (ska) det inte vara att vinna.

 42. Final Sävehof-Aranäs
  Brons Match Tyresö-H43
  5-6 Skövde-RIK
  7-8 Kävlinge-Alingsås
  Detta är hur de kommer gå om jag får grupperna med mig.

 43. Hm… Kul att ingen räknar med Alingsås. Tror absolut inte dom vinner, men dom kan ställa till det för vilket lag som helst. Fråga Skövde…. Slog dom borta i helgen med nio man, varav flera av NIU-killarna inte kunde lira alls och Amadeus Persson spelade tydligen småskadad. Tror inget lag tycker det blir speciellt roligt att möta dom i Uppsala.

  • Tror inte heller man ska räkna bort Alingsås och man ska inte glömma att AHK hade en nyckelspelare borta i steg 4. Finns kanske fler lag som hade spelare borta men oavsett, det kommer bli ett riktigt roligt steg 5 då alla har möjlighet att vinna om man presterar på topp. Getingbovarning!

   • Håller verkligen med, alla kan slå alla – känns som att dagsformen kommer att avgöra (inget lag förutom kanske Sävehof kan ha en dålig dag och fortfarande ta sig till semifinalerna). Alingsås känns verkligen som en joker – inte dumt att slå underifrån.

 44. Önnered p03 går vidare till steg 5 och vinner,
  aranäs kommer 2a
  lödde 3a
  ystad 4
  alingsås 5a
  skövde 6a
  kristianstad 7a
  lugi 8a

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here