USM 2018/19: Lottning steg 4 för P16

USM 2016 Enköpings HF - Växjö HF. Foto: Viktor Ljungström

P16 får först klart med finalister. Med andra ord, den 9 och 10 mars kommer 32 lag göra upp om åtta tillgängliga platser som bokar biljett till Uppsala i början av maj.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Gruppvinnarna i åtta separata arrangemang går vidare. Så här Svenska Handbollförbundet lottat fram lagen:

Grupp 1
Enköpings HF (arrangör)
IK Bolton
HK Aranäs vit
Ludvika HF

Grupp 2
Tyresö Handboll (arrangör)
Halmstad HF 1
Lugi HF 1
Önnereds HK 1

Grupp 3
IFK Skövde HK (arrangör)
Hammarby IF HF
H43 Lund HF 2
Lödde Vikings HK

Grupp 4
IK Sävehof 1 (arrangör)
Lugi HF 2
HK Ankaret
Uppsala HK

Grupp 5
HK Aranäs blå (arrangör)
Kungälvs HK
H43 Lund HF 1
IF Kristianstad 3

Grupp 6
Kävlinge HK (arrangör)
IK Sävehof 2
VästeråsIrsta HF
IF Kristianstad 1

Grupp 7
OV Helsingborg HK (arrangör)
Åhus Handboll
Redbergslids IK
HK Country

Grupp 8
Ystads IF HF 1 (arrangör)
IF Kristianstad 2
Skånela IF
Alingsås HK

LÄNK: Hela lottningen – alla grupper >>

69 Kommentarer

 1. Min tippning:
  1. Ludvika
  2. Halmstad
  3. Hammarby
  4. Ankaret
  5. Kungälv
  6. Västerås
  7. Country
  8. Kristianstad 2

 2. Japp håller med Daniel. Aranäs tar den gruppen, i övrigt rätt. Någon skräll? Sävehof 2 kanske kan skrälla mot Kävlinge o Redbergslid får nog kämpa för det men bör vinna

 3. Enligt mig (och jag har tittat på MYCKET ungdomshandboll senaste åren) så kan dom hålla jämna steg med alla lag i ett eventuellt steg fem (förutom Sävehof!). Men allt kan ju hända. Vad gäller skräll tror jag lite på Kristianstad 3 om dom får till det. Om nåt av lagen i Williams tips lyckas undvika fjärdeplatsen så är det kanske också en skräll.

 4. Själv bor jag i Stockholm, Tyresö har fått inprincip de bästa spelarna i stockholm de har stor chans att gå vidare från gruppen

 5. Vet att Kristianstad bara är 03 men riktigt duktiga. Om dom kan slå H43 får vi se. Finns andra lag i gruppen också som kan överaska! Alingsås blir nog ledsna om vi inte ger dom nån chans! Tyresö vinner alla matcher med minst 10 bollar? Kul att så många vill ge sina åsikter. Det brukar vara helt dött i kommentarerna! Var är han/hon som brukar ge sina spekulationer inför steg 4. Misstänker lvhk?

 6. Men jag tror alla här kan hålla med om att det är en större skräll om Kristianstad vinner mot H43 än om Bolton slår Aranäs. Alla som inte tycker det får nog tänka om

   • Normalt sett så är H43L bättre än YIF. Stommen i H43L blev Svenska Mästare som B-pojkar 2017 så nog kan de spela handboll. Det blir ett intressant möte med Kristianstad 3 ur den aspekten att i det laget finns en del spelare som blev Svenska Mästare 2018.

    Man kan tippa fram och tillbaka men man ska inte glömma bort att det är unga killar på plan och dagsform, nervositet m m kommer få stor betydelse. Det är 32 lag i steg 4, de har givetvis olika stor chans att ta sig till steg 5, men om något av lagen får flyt kan vad som helst hända!

  • RIK vinner den gruppen utan större problem. Åhus kan möjligen komma på plats 3. Jag tror att OV Helsingborg vinner mötet mot Åhus. Men en brasklapp är på sin plats då jag tror att Country är bättre än vad resultaten hittills visat. Det ryktas att de har haft någon eller några toppspelare på skadelistan under de första stegen och de kanske överraskar mot Åhus och OV Helsingborg. Men ingen i gruppen kommer att rå på RIK.

 7. Finns en ganska lite chans att Bolton slår Aranäs, Aranäs ser riktigt farliga ut i år. stor chans att gå till Semi-final i ett steg 5. Tycker inte Bolton är speciellt bra. De ligger ju 3 sist i stockholms serien

 8. De spelar tydligen med konstigt lag i Stockholmsserien, då många spelar i hj-serien istället. De vann ju gruppen i steg 3 Över Skånela som slutade på plats 7 i norden cup. Styrkebesked?

  • Så funkar det i Göteborg också. Sävehof tex spelar bara HJ. Tabellerna säger inte så mycket egentligen. Speciellt inte för dom större klubbarna.

 9. Själv är jag tränare för Bajen, jag skulle säga att vi har chans mot alla lag i Sverige och kan ta oss till steg 5, vi har hög klassade spelare överallt på plan

 10. Om Tomas tillhör Sävehof 1 så tror jag dig. Dom har sett eller mött alla lagen senaste 2 månaderna så dom borde veta.

 11. Om jag säger att dom är snäppet sämre än Sävehof (även om Aranäs vann förra veckan). Så ger det i alla fall en hint om varför dom får bära favoritskapet i den gruppen enligt mig. Såg Bolton i Lundaspelen och tror att storleken på spelarna kommer ha stor inverkan.

 12. Baserat på det jag såg i Lundaspelen av Bolton och om jag värderar Aranäs som snäppet sämre än Sävehof.
  (även om Aranäs vann förra veckan). Så bör Aranäs vinna, men allt kan ju hända. Trodde ju att Norrköping skulle ta sig till steg 5 också.

 13. Köper det, Bolton gjorde en riktigt dålig match mot Sävehof i lunda och förlorade ju tillslut med 6, de kan dock bättre än så

 14. Jag är själv spelare i Stockholm och har mött både Hammarby, Tyresö och Boltons bästa lag. De laget som är överlägset där är Tyresö med Robin Sanderhem i spetsen, som kan göra 10+ mot vilket lag som helst. Bolton och Hammarby är verkligen inte i samma klass (som de verkar påstå?) och Bolton åker ut rejält mot Aranäs. Hammarby kommer nog sist i sin grupp, då den dessutom är ganska tuff. De enda laget förutom Tyresö som skulle kunna hota om en steg 5 plats är Skånela. Om de kommer upp i nivå och har alla spelare kan de vinna svåra matcher. Uppsala har en vass första uppställning men saknar bredd och har ingen chans mot överlägsna Sävehof.

   • Ett grovt under presternade Skånela som körde över både Borlänge (vinst med 9) och Tibro (vinst med 15) andra dagen medan Bolton förlorade mot Borlänge med 5 och vann mot Tibro med 2.

 15. Aranäs mot Bolton kan bli en kul och jämn drabbning, och det kommer avgöras på Boltons stora bredd på v6. Marcus Pramborg och Olle Dahl kommer att leverera med minst 10 baljor var. En underskattad och duktig pjäs på m6 är Nils Dahl som har växt till en stor och kraftig spelare. Aranäs 03or kommer ha det tufft mot den fysiken. David Wagman är också en stor närvaro i försvaret då han är blixtsnabb och smart i hemjobbet och stoppar dem flesta kontringsförsöken. Men som sagt, det kommer bli en underhållande match!

 16. Skrev ju att Sävehof ”normalt” sett är starkare. Sen är dom lika beroende av Davidsson som lödde är av Månsson och Tyresö av Sanderhem. Utan dom får dom det tufft i steg 5. Såg på matchen mellan Tyresö och Ystad i Norden när dom åkte ut och ska jag vara helt ärlig så lider dom av att dom inte får det motståndet dom behöver i Stockholmsserien. Skånelagen får bra matcher varje helg medans Tyresö förlorar 1? Match i år.

 17. Jag tror grupp 1 står mellan Bolton och Ludvika. Bolton har en vass kantspelare som heter David och levererar i mängder… Ludvika kan skrälla med deras exotiska handbollstil samt vilda publik… det kan bli handbollsfest i Enköping !!!

 18. Har läst lite angående alla olika kommentarer angående grupp 1. Jag tror bolton kan skrälla rejält med deras blytunga bredd och deras härliga samspel. Tillsammans kan de bli livsfarliga och kan utmana varenda motståndare som finns. Deras viktiga pjäser David, Marcus och Nils kan bli en ny galactico inom handbollsverige och kan spruta in bollar som om det vore Micke Hansen eller liknande. Jag håller med Frank om att det kommer bli handbollsfest i Enköping! Hoppas hallen är full och klackarna levererar som om det vore VM i repris!

 19. Aranäs är väl en av dom absolut största och längsta lagen i Sverige. Just den matchen blir svår att vinna!! Har ni sett dom nån gång?

 20. Jag står fast vid att min goa kamrater från söder (dvs Bajen) kommer göra en kalas insats ifrån sig med deras vassa bredd ändå från tränarstaben till utespelare. Många verkar underskatta dom och kan någon svara lig varför?

 21. Hallå!

  Har läst igenom detta energifyllda kommentarsfält. Håller med om mycket av det som sägs men måste poängtera ut att jag tror Ludvika blir en underdog i grupp 1! Annars är de flesta tippningarna korrekta men jag skulle även vilja höra vad ni på redaktionen säger!

  Hälsningar
  Roger

 22. Att man tror att Bolton kan slå Aranäs kan jag köpa, men man måste vara realist när det gäller Ludvika. Jämna med Country och GUIF kanske? , Lag som Aranäs slår med 20 mål i steg 3.
  Ganska uppenbart dessutom att man ”lottar” ett lag till varje grupp som man räknar med att ska gå till steg 5. Inte nåt av dom lag som man absolut inte vill ha i steg 4 hamnade i samma grupp. Slump? Grupp 1-4 solklara. 5-8 åtminstone 2 lag som gör upp om det?

 23. Aranäs favoriter i grupp 1 med sin bredd på trupp med både storlek och speed . Starka alla positioner och en grym målvakt

 24. Aranäs vit
  Tyresö
  Lödde
  Sävehof 1
  H43 1
  Sävehof 2 (ev Kävlinge)
  RIK
  Ystad

  Väl i Uppsala gör de bästa LAGEN upp (det räcker inte med 1-2 spelare) om de två finalplatserna – Aranäs, Sävehof 1 och Ystad.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here