På plats-rapport från USM Steg 3 i Eskilstuna, grupp 7

En åskådare har varit på plats i Eskilstuna och sett alla matcher. Här kommer en intressant rapport från steg 3, grupp 7.

Gruppen:

Eskilstuna Guif (värd)

HK Silwing/Troja 2

Ludvika HF

Tyresö Handboll

Lagen:

Guif mönstrade ett 00-lag med ett undantag, helgens straffläggare i laget, som är född 01.
HK Silwing/Troja 2 är Silwings 01-lag, som även har med en 02:a i USM-truppen.
Ludvika HF mönstrade ett lag med tjejer i årgångarna 00, 01, 02 och 03 (!).
Tyresö Handboll deltog med en blandning av 00-, 01- och 02-tjejer.

Eskilstuna Guif stod som värd för Grupp 7 i USM Steg 3 för A-flick i helgen som gick, och det hela gick av stapeln i Skjulstahallen. Det här var en på förhand öppen och lite svårtippad grupp, där t.ex. det genomarbetade tipset här på Handbollskanalen.se hade gjort gällande att Guif ändå fick ses som förhandsfavoriter, med tanke på hemmaplan, och att Silwing möjligen skulle kunna knipa andraplatsen före Tyresö. Tipsaren menade att Ludvika nog skulle få det svårt.

…och så här gick det:

Lördagen inleddes med match mellan Guif och Ludvika. Detta blev en veritabel målfest för Guif, där Ludvika hade väldigt svårt att hänga med. I Guif stod målvakterna för en fin insats, Tindra Älgekrans för säkra straffar och i anfallet firade Emma Mathisen och Linn Karlsson stora triumfer. I Ludvika stack spelare nummer 5 ut både i anfall och i försvar: Alma Johansson. Resultat: 28–9.

Nästa match spelades mellan Tyresö och Silwing/Troja. Lagen följdes åt under en kort stund, men Tyresö gjorde sedan ett ryck – och i paus ledde man stort. Det hela såg klappat och klart ut, men som alla vet så kan det gå fort i handboll… Efter halvtidsvilan kom Silwing ut som ett nytt lag, gick i kapp och om Tyresö, och nu såg de i stället ut som matchvinnare. Men under de sista minuterna visade Tyresö att de ville annat – och till slut blev det oavgjort. I Tyresö var Anna Pettersson och Alma Wedin svårstoppade framåt och bakåt stod målvakten Cecilia Thorsteinson mycket bra. I Silwing gjorde Hanna Jerad och Michelle Råvik fem mål var, oftast framspelade av Sofia Neij och Tove Höglund. Resultat: 23–23.

På söndagen var det så dags för hemmalaget Guif att ta sig an Tyresö på förmiddagen. Båda lagen ville mycket och i cirka sex, sju minuter var det en helt jämn match, sedan la Guif i en högre växel. I paus stod det 17–7 och Tyresö kämpade i rejäl motvind. I Guif spelade man bra på alla positioner och återigen var det Linn Karlsson som stack ut lite extra. I Tyresö var Selma Widegren och Alma Wendin mycket bra, samt målvakten Cecilia Thorsteinson. Resultat: 27–16.

I nästa match var det dags för Silwing/Troja att ta sig an Ludvika. Inledningsvis dominerade Silwing matchen. Hanna Jerad öste in mål från M6. Men Ludvika hade inga som helst planer på att sälja sig billigt, utan kämpade sig tillbaka in i matchen – framför allt genom Alma Johansson och stabilt målvaktsspel. I andra halvlek gick dock Silwing ifrån ordentligt, framför allt tack vare många mål av Michelle Råvik, Tilde Skoog och Hanna Jerad. Resultat: 29–17.

Efter lunch på söndagen var det två matcher kvar att spela. Först ut var Ludvika mot Tyresö. Här började det märkas att det varit en lång helg. Det var många trötta huvuden och kroppar på planen och tyvärr drabbades Tyresö av några skador också.
Ludvika hängde med riktigt bra i en dryg kvart av matchen, men sedan blev det tungt för laget. Återigen var det bra målvaktsspel och en starkt jobbande Alma Johansson som stack ut i Ludvika och i Tyresö hade Anna Pettersson och Alma Wendin målfest. Resultat: 30–16.

Så var det då dags för avgörandet.

Den sista matchen var den mellan Guif och Silwing/Troja. Guif var redan klara för avancemang till Steg 4, men nu skulle det göras upp om vem som skulle bli etta respektive tvåa i gruppen. Värst av allt var det kanske för Tyresö, eftersom USM-framtiden nu låg i andra lags händer. Vinst med mer än åtta bollar för Guif – då skulle Guif vinna gruppen och Tyresö bli tvåa, på målskillnad. Vinst med åtta bollar eller mindre för Guif, så skulle de ta med sig Silwing till Steg 4. Och skulle Silwing vinna, då skulle de bli gruppetta – och ta med sig Guif vidare till Steg 4.

Matchen började i ett högt tempo och var helt jämn första kvarten, sedan kopplade Silwing ett litet grepp på två till tre måls ledning och i paus stod det 8–10. Guif kämpade och slet för att ta sig tillbaka in i matchen, men Silwing/Troja fick till ett otroligt distinkt försvarsspel matchen igenom, framför allt genom Iris Ekström och Sofia Neij. Och inte blev det lättare för Guif när Silwings målvakt Joanna Avellan mot slutet av första halvlek stängde igen butiken totalt. Framåt var Tove Höglund och Tindra Balzcar mycket aktiva för Silwing och i Guif var det Fanny Juhlin och Linn Karlsson som tog störst ansvar och var mest lyckosamma i anfallsspelet, och då och då lyckades de överlista Silwings storspelande målvakt. Resultat: 22–15.

 

HK Silwing/Troja 2 och Eskilstuna Guif vidare till Steg 4. Tyresö och Ludvika får komma igen säsongen 2017/2018.

 

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here