Inför USM: Skövde siktar mot semifinal

Spelarna i Skövde siktar givetvis på att bli lagkamrat med spelarna på bilden. Foto: Skövde HF

Nästa helg drar steg 5 i USM igång i Malmö och Handbollskanalen har intervjuat tränarna inför det spännande avgörandet. Näste tränare på tur: Skövdes Birger Ljunkvist.

Hej Birger! Hur är läget i truppen?

– Läget i truppen är bra och stämningen är på topp, dock har vi någon långtidsskada, men det har nog de flesta lagen.

Är ni nöjda med säsongen?

– Säsongen så här långt har gått planenligt. Vi har varit med i två serier. FA Västergötland som vi vann utan poängtapp och vi var även med i Göteborgs Juniorelitserie där vi mötte riktigt bra motstånd (Sävehof, Torslanda och våra egna juniorer m.m) Vi lyckades även vinna den serien vilket var lite mer än vi väntat oss. Vi har deltagit i Ann Liz cup, Göteborgscupen, Skadevi cup, Norden cup, Hallbybollen och Prague Open.

Hur var ert steg 4?

– Steg 4 var för vår del bra på så sätt att vi vann, men spelmässigt så gjorde vi väl ingen toppmatch under helgen men höll en bra lägstanivå.

Hur har laget förberetts inför de olika stegen, men framförallt finalspelet? Har ni gjort någonting annorlunda?

– Vi har tränat på ungefär som vanligt med fem kollektiva pass i veckan. Under april har vi lagt in en lite tyngre period för att förhoppningsvis vara på topp till finalhelgen.

Vad tycker ni om lottningen ni fick i steg 5?

– I vår grupp i finalsteget ser väl LUGI ut som klara favoriter med ett riktigt lagbygge kryddat med några toppar. Sävehof med nästan en helt ny förstauppställning får väl ses som andralaget i gruppen men vi och Gustavsberg som vann SM i FB förra året är nog också väldigt sugna på att gå till semifinal. Vi tycker att vår grupp ser lite vassare ut än den andra gruppen.

Vad tror ni om era chanser att nå en semifinal?

– Vårt mål är att gå till semifinal men det blir nog en tuff resa dit.

– Vilka är storfavoriter till att vinna? Varför?

Sorunda med sin lagmaskin är jättefavoriter att vinna SM med Lugi o Sävehof som outsiders.

Helene Olsson