Inför USM: H43 siktar högt

Foto: Viktor Ljungström

Handbollskanalen har intervjuat tränarna inför det spännande avgörandet USM-finalspelet i Malmö kommande helg. Nedan följer intervju med H43:s tränare Lasse Eklöv.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Hej Lasse! Hur är läget i truppen?

– Truppen mår bra, vi har haft en del slitna spelare efter steg 4 men nu är vi tillbaka starka och väl förberedda för alla situationer under finalsteget! Stämningen är på topp nu och har varit det under hela säsongen. 

Är ni nöjda med säsongen?

– Vi är mer än nöjda med säsongen, steg 4 var vårt mål denna säsong och nu står vi i finalsteget, magiskt:) Dock inte helt nöjda än utan nu ska vi göra allt i vår makt att gå så långt som möjligt nästa helg i Malmö! Men vårt stora mål denna säsong var att komma så väl förberedda som möjligt inför nästa säsong. Vi ökade mängden träning under denna säsong vilket tjejerna var väl mottagliga för och de har bevisat om och om igen att kontinuitet i träningen ger bra resultat.

Hur har ni hanterat uttagningsprocesserna i riksuttagningarna?

– Genom att peppa och stötta. Ge alla, även de som inte blev uttagna, de bästa förutsättningar vi som ledare kan delge alla.

Hur hanterar tjejerna och ni ledare när någon inte blir uttagen eller går vidare? Hur behåller man lagsammanhållningen efter sådana uttagningar?

– Vi har under denna process inte pratat speciellt mycket om uttagningarna utan mer att detta inte är slutet på någons handbollande om man inte kommer vidare utan att det finns en massa bra spelare som tar sig hela vägen utan att man varit på RIKS. Den träning vi bedriver under H43:s regi är tillräckligt bra för att du som individ ska kunna bli så bra som du vill och kan:)

Arbetar ni med någon form utav mentalträning?

– Jo, det har vi gjort under ett par tillfällen vilket vi kommer fortsätta med under nästa säsong.

Hur var ert steg 4?

– Steg fyra var tuff där vi spelade riktigt bra under perioder av de tre matcherna men även då lite sämre under vissa delar vilket resultaten i de två första matcherna visar. Bolton i första leder vi med 19-12 och matchen är vunnen. Då slog vi omedvetet av på takten men vi blev aldrig riktigt hotade. Skånela blev den tuffaste matchen där vi fick pyssla om lite i uppställningarna då vi fick lite skador men även här gick vi ut som vinnare. Hallby-matchen blev aldrig spännande utan där tog vi kommandot direkt och spelade ut hela vårt register och glädjen blev som förståligt enorm närt slutsignalen kom:)

Hur har laget förberetts inför de olika stegen, men framförallt finalspelet? Har ni gjort någonting annorlunda?

– Vi har väl inte gjort något speciellt utan kört på vilket gått bra än så länge. Sista veckan grottar vi ner oss på detaljer offensivt som defensivt, sen kör vi järnet till helgen. 

Vad tycker ni om lottningen ni fick i steg 5?

– En ok lottning, mindre betydelse vem vi får, slår ändå ur underläge och kan spela avslappnat och bara tro på vårt! Är inte lagen förberedda och spelar på toppen av deras förmåga så står vi som vinnare omsett vem vi möter:) Svenska mästarna Sorunda i första matchen, tuffast tänkbara! Torslanda, många bra individer med ett par spelare som sticker ut. Silwing/Troja, ett bra kollektiv med spelare som kan leverera på hög nivå. Men vi är väl förberedda för vad som än händer!

Vad tror ni om era chanser att nå en semifinal?

– En bra start där vi sätter vårt spel både framåt och bakåt, hittar flytet/känslan så kommer vi vara där inför sista matchen och kriga oss till en plats bland de fyra bästa, men många faktorer som måste givetvis måste sättas, samma som för alla andra.

Vilka är storfavoriter till att vinna?

– Det finns ingen storfavorit utan tre-fyra lag som mycket väl kan stå som segrare enligt oss:)

Helene Olsson

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here