Inför Finalspelet i USM: Skövde HF F16

Handbollskanalen kollar läget med lagen inför Finalspelet i Malmö och F16-klassen. Först ur är Skövde HF och tränaren Jerker Nyman.

Skövde som har sett bäst ut resultatmässigt under säsongen bör räknas som småfavoriter. De har ett riktigt finurligt anfallsspel med mycket rörlighet och är svåra att få tag på. Lagets stora stjärna är Elma Örtemark som är en stor del i lagets framgångar. Hon är svår att ha koll på och man vill gärna sätta henne i 1-mot-1-situationer då hon är väldigt svårfångad och oftast rinner igenom. Skövde är ett taktiskt lag där Jerker Nyman på bänken har en stor del i framgångarna.

Hur har er säsong varit fram till Finalspelet, Jerker Nyman?

Säsongen har varit bra och tjejerna har utvecklats. Vi har tränat på som planerat och gjort bra resultat i seriespel och de turneringar vi spelat.

Hur ser skadeläget ut i truppen inför Finalspelet?

Just nu inga skador.

Vad tycker ni om er grupp, vilka lag tror du går vidare till semifinal?

Det är bara bra lag kvar i Finalspelet, roligt att möta Skånela som vi aldrig spelat mot innan.

Sävehof och vi själva.

Vilket lag tycker du är favoriter till att vinna guldet?

Sävehof och Gustavsberg.

Hur är stämningen bland er ledare inför och under ett Finalspelet?

Vi är ett glatt ledargäng som jobbat ihop under flera år och trivs bra tillsammans. Vi är glada att få fira in våren i Malmö i år igen, fjärde året i rad vi är i Finalspelet.

Vi tycker det är ett jättebra koncept med slutspel för alla åldersgrupper samtidigt, roligt att träffa andra ledare och spelare titta och snacka handboll.

Hur ser framtiden ut för era spelare, får ni behålla dom nästa säsong?

Framtiden ser ljus ut, vi har under några år byggt upp en bra träningskultur i Skövde HF:s ungdomsverksamhet. Vi räknar med att alla 01:or vill flytta med upp till Somby/junior nästa år.

Det är dags för både Riksläger 4 och VM i sommar, hur påverkar detta dom aktuella spelarna och er verksamhet?

Har aldrig pratat med förbundskaptenen så jag vet inte om vi har några spelare som är aktuella. Om så skulle vara fallet så är det bara positivt för spelarna och föreningen, föreningen har som mål att fostra spelare till SHE och de olika landslagen.