Inför Finalspelet i USM: Skånela IF F16

Dag Lundin. Foto: Marcus Ericsson, Bildbyrån

Handbollskanalen kollar läget med lagen inför Finalspelet i Malmö och F16-klassen. Vi fortsätter med Skånela IF och Dag Lundin.

Här har vi en skräll som ingen nog räknat med att se i Finalspelet, extra kul såklart! Skånela tog sig vidare från steg 4 på målskillnad före IFK Kristianstad som de spelade 16-16 mot efter att IFK lyckats kvittera med 2 sekunder kvar.

De spelare som i matchen mot IFK stod för 9 av 16 mål var Jelena Lalovic och Daniella Dimitrijevic. Skånela bör få det tufft i den här gruppen men samtidigt så är det ingen som känner till dem och de kan därför kanske överraska.

Hur har er säsong varit fram till Finalspelet, Dag Lundin?

Vi har haft en bra säsong där halva gruppen (läs: 8 stycken 02:or) haft fokus på SverigeCupen inledningsvis och där andra halvan, 7 stycken 01:or huserat i juniorlaget, både träning och match. Det har gjort att träningsupplägget varit lite annorlunda i jämförelse med andra A-flickslag som tränat och spelat ihop hela säsongen.

Detta till trots, har dessa tjejer överraskat både på mig och andra ändå, och framför allt, när det har gällt (från steg 3 och framåt) så har de lyft sig en nivå vilket har lett till Finalspelet i Malmö kommande helg!

Hur ser skadeläget ut i truppen inför Finalspelet?

Inga skador och sjukdomar för närvarande.

Vad tycker ni om er grupp, vilka lag tror du går vidare till semifinal?

Har den största respekt för samtliga lag i vår grupp samtidigt som vi känner att det finns kapacitet i vårt eget lag också! Tippar Skövde som gruppetta och öppet bakom.

Vilket lag tycker du är favoriter till att vinna guldet?

Har inte hundra koll på årgången egentligen men Skövde-Gustavsberg blir mitt finaltips.

Hur är stämningen bland er ledare inför och under ett Finalspel?

Får stå ut med ”halta och lytta” ledarkolleger en helg till! Haha 😊 Nej då, vi är en tight ledartrio som kompletterar varandra väl!

Hur ser framtiden ut för era spelare, får ni behålla dom nästa säsong?

Det hoppas jag! Har inte hört något annat heller. Skånela har många bra handbollspelare i dessa två årgångar, som klubben på sikt kommer få stor nytta av.

Det är dags för både Riksläger 4 och VM i sommar, hur påverkar det de aktuella spelarna och er verksamhet?

Inget som påverkar oss i nuläget, och skulle någon få representera i högre sammanhang framöver så blir detta bara bonus!