Inför Finalspelet i USM: IK Sävehof F16

Handbollskanalen kollar läget med lagen inför Finalspelet i Malmö och F16-klassen. Vi fortsätter med IK Sävehof och Pia Solefors.

I Sävehof har vi ett spännande lag med en massa nya individer som de verkar ha fått ihop till ett lag vid den här tidpunkten. Många av tjejerna har kommit in på Riksgymnasiet och därefter valt att spela för Sävehof. Det handlar oftast för Sävehof om att få ihop lagbygget inför Finalspelet och får de det så blir det bra.

Sävehof spelar ett offensivt försvar som många lag inte är vana att möta och kan ställa till problem. De har en dunderskytt i Ida Tornberg och en riktigt duktig H6 i Lina Cardell som även kan spela H9 och gör det bra även där. Sävehof är en av favoriterna till att nå semifinal.

Hur har er säsong varit fram till Finalspelet, Pia Solefors?

Vår säsong har gått åt rätt håll kan man säga. Efter en trög inledning med många individuellt duktiga spelare har vi svetsats samman mer och mer som ett lag. Vinsten i Lundaspelen var ett fint kvitto på det!

Hur ser skadeläget ut i truppen inför Finalspelet?

Just nu är vi helt skadefria. Under hösten hade vi en del belastningsskador men vi har arbetat tålmodigt och bevakat spelare som går på handbollsgymnasiet så att de inte blir överbelastade.

Vad tycker ni om er grupp, vilka lag tror du går vidare till semifinal?

I vår grupp ska det bli spännande att möta Skånela, som vi inte tidigare har mött. Både Önnered och Skövde känner vi till sedan tidigare och jag får tro att vi tillsammans med Skövde går till semifinal från vår grupp.

Vilket lag tycker du är favoriter till att vinna guldet?

Favoriter till att vinna hela SM bör vara Skövde som är ett samspelt starkt lag, men det finns flera utmanare så jag tror ändå att det är ganska öppet.

Hur är stämningen bland er ledare inför och under ett Finalspel?

Stämningen är god bland oss ledare, vi har varit med länge och kommer att njuta av härlig handboll i Malmö!

Det är dags för både Riksläger 4 och VM i sommar, hur påverkar detta dom aktuella spelarna och er verksamhet?

Vi har förberett våra A-flickor för spel i S-hof nästa år och jag är ganska säker på att de kommer att fortsätta sin utveckling där bland övriga juniorer i Sävehof.