IK Sävehof mästare i F18-klassen

IK Sävehof F16. Foto: Johan Sjökvist

IK Sävehof är mästare i såväl P18 som F18, det står klart efter att F18-tjejerna besegrade Kungälvs HK i finalen med 24–19. 

Sävehof gjorde visserligen första målet i matchen genom Nina Dano, men det var Kungälv som spelade bäst under den första kvarten av halvleken. Det var överlag riktigt bra spel i båda lagen och det syntes verkligen att flera spelare fått prova på seniorhandboll i SHE.

Det syntes också att det tufft på plan. Redan efter nio minuter fick Sävehofs Louise Rundcrantz rött kort efter en tuff smäll på Kungälvs Agnes Hallberg. Den senare såg ut att tvingas utgå för resten av matchen, men kom tillbaka senare och gjorde en fin match.

I Kungälv var det inte en spelare som stack ut mer än någon annan, känslan är snarare att det finns flera riktigt bra spelare. Men det gick stå i Kungälvs spel efter drygt halva första samtidigt som Sävehof kom in i machen rejält. Dano briljerade på nytt och med två raka mål såg hon till att Sävehof hade ledning med 15–12 i paus. Den första halvlekens delikatess stod dock Line Stenberg i Kungälv för. En briljant passning in på linjen till Amanda Sjöstrand-Hallberg som inte gjorde något misstag fri med målvakten.

I den andra halvleken var det Sävehof som behöll sitt övertag och aldrig riktigt gav Kungälv en chans att komma tillbaka in i matchen. Kungälv gjorde ett par riktigt snygga mål men Sävehof höll undan och när Lina Cardell satte dit 22–16 från kanten med drygt fem minuter kvar var det avgjort.

IK Sävehof tog därmed hem guld i såväl P18- som F18-klassen.

https://www.instagram.com/p/BxFRzF0Iyna/