Vinnare i Älska handboll: Enköpings HF P01

Handbollskanalen presenterar vinnarna i den populära tävlingen Älska handboll och här intervjuas Mathias Eriksson, ledare för Enköpings HF P01.

Älska handboll är Handbollskanalens USM-tävling där det gäller att vara förebilder inom idrottens värld genom hur man som spelare uppträder i anda av fair play och alltid med en stor portion spelglädje med tekniska nummer som knorrar, flippar, finter och fina räddningar. Alla de där fina sakerna med handbollen.

Enköpings HF vann tävlingen i P01-klassen och vi lyssnar med Mathias Eriksson om hur de i flera år arbetat med värderingsfrågor och att de bott ihop i 6 månader de senaste 8 åren.

Varför tror ni att erat lag vann Älska handboll?

Jag tror vi är ett lag som syns mycket, och då menar jag på ett positivt sätt. Vi vågar nog ofta bjuda på oss själva. Men framförallt har vi under många år jobbat med värderingsfrågor, dels hur vi vill vara som grupp men även hur vi vill bemöta motståndare och den viktigaste personen på planen, domaren.

Alltså, som grupp ska vi utåt sett synas men på ett bra sätt. Det gäller ledare, spelare och föräldrar runt laget.

Hur visar ni på och utanför planen att ni älskar handboll?

Att vi träffas så många gånger i veckan och gemensamt utvecklar varandra. Vi räknade ut att vårt lag har bott tillsammans i 6 månader under en 8 års period. Då måste man nog trivas tillsammans…

Vilka är era favoritvarianter/spel som ni plockar fram när ni vill underhålla lite extra och hur går det till?

Vi vill alltid spela med hög fart så det blir ofta väldigt mycket mål.

Säsongen börjar lida mot sitt slut – hur laddar ni för kommande säsong?

Vila i ett par veckor sen har vi planerat en längre fysperiod för att bygga upp oss lite extra inför kommande säsong.

Hur ser ni till att alla fortsätter spela handboll, även om laget splittras upp?

Jag tror vi är duktiga på att säkerställa att det finns plats för alla. Alla har sitt värde i en förening, som spelare, ledare, domare osv. Sen är vi en föreningen som har väldigt roligt tillsammans det ska man inte underskatta, högt i tak och mycket skratt!

Ni har ju även vunnit ett par skor från Mizuno som någon i laget får. Hur avgör ni vem som får dem? Lottar ni? Väljer ni någon som älskar handboll lite extra? Något annat?

Vi kommer självklart lotta vem som ska vinna.

Handbollskanalen arrangerade Älska handboll i samarbete med Mizuno och hela vinnarlistan hittar ni här:

LÄNK: Vinnarlista: Älska handboll