USM: Summering HJ Steg 3 – Grupp 5

Helgens jämnaste grupp fick en dramatisk upplösning under söndagseftermiddagen. Läs nedan om Borås, Kungälv, Skogås och IFK Ystad som gästade Torslanda i Grupp 5.  

All tänkbar dramatik utspelade sig på västkusten. Både Kungälv och Skogås kom tillbaka under söndagsförmiddagen och inför slutomgångarna hade samtliga fem lag chansen på Steg 4-spel. Borås gjorde vad de kunde och besegrade IFK Ystad. Med lite tur med slutresultaten i de kvarvarande matcherna skulle boråsarna vara vidare. Hoppet stod till att Skogås skulle besegra Kungälv, men inte med för många mål för då skulle de passera västgötarna i tabellen. Det blev precis tvärtom. Kungälv tog en storseger mot ett i övrigt stabilt Skogås vilket medförde att inte bara stockholmarna försvann från diskussionen om avancemanget. Även Borås tvingades se USM-drömmen gå upp i rök.

Två raka segrar av Åhlström-bröderna och co. innebar att Kungälv i stort sett var klara för Steg 4. Det var bara ett resultat som kunde stoppa Kungälvsgrabbarna från att spela vidare i USM, samma resultat som hindrade Italien från att spela kvartsfinal i fotbolls-EM 2004; oavgjort. Utan vidare referenser till Sverige-Danmark-matchen, som slutade 2-2, skrevs slutresultatet mellan Torslanda och IFK Ystad givetvis 17-17. Det innebar att både Torslanda och IFK Ystad kunde kvittera ut Steg 4-biljetterna.

Det var mot bakgrund av helgens matcher välförtjänt. De var de två bästa lagen. Torslanda vann gruppen vilket kan få en direkt avgörande betydelse i kampen om de åtta åtråvärda platserna i Finalsteget i Malmö 19-21 april. IFK Ystad får två andra gruppettor på sin Steg 4-lott men har alla möjligheter överraska med lite tur i just lottningen.

Till Steg 4: Torslanda HK och IFK Ystad HK

Spelare, ledare eller övrig handbollsentusiast får gärna återkoppla matchprotokoll från Grupp 5 till Handbollskanalen. Kontaktuppgifter finns via hemsidan!