USM: Sammanfattning Steg 2 DJ

Gökstens AF fick jubla säsongen 13/14. Får dom göra det igen eller kniper någon annan Guldet? Foto: Viktor Ljungström, Viktorljungstrom.se

Nu var det dags igen för USM och damjuniorerna att spela steg 2. Lagen som tyvärr inte lyckades få till det i steg 1 får en ny möjlighet att spela sig till steg 3. Lagen som inte kvalificerar sig åker tyvärr ut ur årets tävling. 

Förutsättningarna är att 1:an och 2:an i varje grupp går vidare till steg 3.

Grupp 1

Gustavsbergs IF HK gjorde processen snabb och kontrollerade alla sina tre matcher och gick vidare som gruppvinnare till steg 3. Härnösands HK däremot hade det lite jämnare som i matchen om 2:a platsen i gruppen avgjorde i sista minuten och vann med 14-13 över Haninge. Tyvärr så räckte inte Haninge HK och Kiruna HK till i årets turnering.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Grupp 2

Skånela IF var aldrig riktigt hotade när de tog 2 av 2 vinster och tog gruppsegern med sig till steg 3. Sällskap får tjejerna av LIF Lindesberg som efter en vinst knep andraplatsen och en plats i steg 3. Tyvärr räckte det inte hela vägen för Enköpings HF som får komma tillbaka nästa år.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Grupp 3

IF Hellton hade en aningens jämn första match som man tillslut vann med fyra bollar. Väl i andra körde tjejerna på och vann med goda marginaler och säkrade sin plats i steg 3. Kvibergs HK avancerade till steg 3 som 2:a i gruppen efter att ha haft bättre målskillnad än Lysekils HK som tyvärr får ladda om inför nästa år.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Grupp 4

GF Kroppskultur tog utan problem första platsen i gruppen och en plats i steg 3. En spelare som hade en lyckad dag var Julia Walstern i Kroppskultur som stänker dit 17 mål på två matcher. 2:a platsen i gruppen stod mellan HK Brätte och IK Baltichov, där Brätte efter en hyfsat jämn match vinner med 28-25. Baltichov får ta nya tag inför nästa år.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Grupp 5

Önnereds HK som hamnade i en tuff grupp i första steget fick revanch och tog sin plats i steg 3. HK Kristianstad vann sin match om 2:a platsen i gruppen och gör Önnered sällskap. Särökometernas HK orkade inte stå emot dessa två lag och hamnade utanför denna gången.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Grupp 6

På förhand var det Näsby Handboll och Karlskrona Handboll som skulle göra upp om första och andra platsen i gruppen, och så var också fallet. En match som var väldigt jämn i 38 minuter innan Näsby tog en 4 måls ledning som de sedan behöll och tillslut med 19-16. Karlskorna tog en seger över IFK Malmö HF som inte lyckades rubba förhandsfavoriterna.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Grupp 7

OV Helsingborg HK började steg 2 med att spela jämnt mot H43 Lund där slutresultatet skrev till 20-19. Efter den vinsten körde OV på och tog 1:a platsen i gruppen. H43 Lund som också vann sin match mot Trelleborgs HBK gick också vidare till steg 3. Trelleborg får tyvärr ladda om inför nästa år.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här.

En intressant observation är att 4 av 5 lag som var med i grupp 9 i steg 1 har gått vidare till steg 3. Även alla 5 lagen från grupp 11 i steg 1 är vidare till steg 3.

Nedan följer en redovisning av lagen som genom steg 1 redan är klara för steg 3 som spelas 9-10 Januari.

Strömnäs GIF
IFK Tumba HK
HK eRPing
Skuru IK
Skogås HK
Gökstens BK
Tyresö Handboll
Skövde HF
VästeråsIrsta HK
Huddinge HK
HK Aranäs
Dalhems IF
BK Heid
Eslövs IK
Lugi HF
Ronneby HK
IK Cyrus
Kungälvs HK
Skara HF
IK Sävehof
Höörs HK H 65
Torslanda HK
Halmstad HF
Kärra HF