USM: Sammanfattning AF Steg 1

Vem lyfter den åtrovärda pokalen i år? Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Då var ytterligare en helg i ungdomshandbollens tecken slut. Vilka gick vidare till steg 3, vilka imponerade och vilka får ta svängen förbi steg 2. Nedan följer sammanfattningen av A-flickornas steg 1. 

Grupp 1

Bålstad IF som bara innehöll 00:or inkasserade 3 av 3 vinster och tog sig imponerande vidare till steg 3. Matchen som blev spännande var mot Bolton IF som var jämn väldigt länge och avgjordes mot slutet. Slutresultatet där blev 26-23 och Bolton IF gick vidare som grupp 2:a.

Westermalms IF HK och Bodens BK HF får ta vägen förbi steg 2.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Grupp 2

Skuru IK var på förhand tippade favoriter i denna gruppen och höll undan. Med sina 2 vinster och +34 knep Skuru första platsen och avancemang till steg 3. Sällskap fick dom av Lillpite IF som föregående säsong var i steg 4.

Vallentuna HK får en ny chans i steg 2.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Grupp 3

Rosersbergs IK vann 4 av 4 matcher och hade +89 i målskillnad. Det fanns minst 8 målskyttar per match och tjejerna ser ut att bli riktigt farliga i fortsättningen. Med sig fick dom IFK Hammarö som inkasserade 2 vinster, 1 oavgjord och 1 förlust.

Till steg 2 gick: Alfta GIF HF, HK Lidköping och LIF Lindesberg

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Grupp 4

Borlänge HK vinner gruppen som väntat och gör det med storspel av Tuva Berg som gör 20 mål på 3 matcher. Även Alingsås HK lyckas också ta sig direkt till steg 3 genom att knipa andra platsen i gruppen.

Eksjö BK och HK Järnvägen får gå via steg 2.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Grupp 5

En av helgens mest rafflande matcher hittar vi mellan IF Hellton och HK Silwing/Troja som Silwing ledde med 7-1. Hellton kommer ikapp på slutet och lyckas vinna med 18-19. Hellton snodde första platsen före Silwing och båda lagen imponerade

Strömstad HK, Falu HK och Finspångs HK får testa lyckan i steg 2.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Grupp 6

Åkersberga HK vann alla matcherna med en komfortabel ledning och tog utan problem första platsen i gruppen. IFK Mariefred knep andraplatsen och kommer bli intressanta att följa i steg 3.

Ludvika HF och Notlob IK fick respass till steg 2.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Grupp 7

Tibro HK tog sig till steg 3 efter att ha vunnit alla matcher förutom mot Sollentuna HK som överraskade. Vidare från denna gruppen gick även Eskilstuna Guif.

Sollentuna HK, Huddinge HK och Barkens HF får försöka igen i steg 2.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Grupp 8

Efter att ha startat USM med oavgjort tog sig IFK Tumba HK i kragen och fortsatte helgen med att vinna kontrollerat och som väntat tog de sig vidare till steg 3. HK eRPing imponerade också och lyckades vinna den avgörande matchen mot Skara för att knipa direktplatsen till steg 3.

Skara HF som har tappat viktiga spelare från förra säsongen, går tillsammans med Rimbo HK Roslagen och Ala IF till steg 2.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Grupp 9

Spårvägens HF som kom till finalsteget förra året med 00:orna lyckades inte knipa förstaplatsen i gruppen då de spelade oavgjort med IFK Nyköping. IFK Nyköping knep platsen på bättre målskillnad med sina +41.

Härnösands HK, Spånga HK och HK Guldkroken Hjo går till steg 2.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Grupp 10

Skövde HF, en av favoriterna till att vinna hela USM imponerade stort och vann alla 4 matcher utan att vara riktigt vara hotade. En bred trupp med en blandning av 99:or och 00:or som ingen vill ha i steg 3. VästeråsIrsta HK tog andra platsen och är ett mål-glatt lag som gjorde 111 mål.

Till steg 2 gick: Visby IF Gute HK, Skånela IF och Gimonäs Umeå IF.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Grupp 11

Arbrå HK pressade förra årets vinnare och förlorade bara med 2 bollar mot ett mål-farligt lag. Dessutom lyckades Arbrå ta andraplatsen och är klara för steg 3. Det ska bli väldigt roligt att följa detta gänget vidare i USM och se om de kan gå hela vägen i år. Sorunda IF gjorde det som förväntades av dom genom att ta förstaplatsen i gruppen.

NKIK och Uppsala HK gick vidare till steg 2.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Grupp 12

I en grupp där topp 3 vinner över varandra blir det målskillnaden som avgör, och varje mål räknas. Den jämnaste gruppen hittills i år med 3 lag som slutade på 6p. HK Aranäs drog det längsta strået med sina +60 och tog första platsen. Bakom blev det jämnare och med sina +30 knep GF Kroppskultur andraplatsen före Dalhems IF med sina +21. Ett Dalhem som inget lag vill möta i steg 2.

Dalhems IF får tillsammans med Karlshamns HF och KFUM Lundagård spela vidare i steg 2.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Grupp 13

H43 Lund 1 höll ingenting tillbaka och vann gruppen efter 4 vinster och med en målskillnad på +78. Önnereds HK som också var i finalsteget med sina 00:or förra året knep andraplatsen.

OV Helsingborg HK, Växjö HF och 415 Östra Göteborg får testa lyckan i steg 2.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Grupp 14

Kävlinge HK vinner, en på förhand, öppen gruppen med full pott och får slipa spelet till Januari. IFK Malmö HF får också direktplatsen till steg 3 och en på förhand öppen grupp var tydligen inte det alls.

Till steg 2 går: H43 Lund 2, IK Baltichov och Lysekils HK.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Grupp 15

Ett mål gör mycket inom handbollen och det fick HK S-hof bevittna idag när de dels förlorade med 1 boll mot Enköping, men också missade första platsen i gruppen med ett måls marginal. Gruppen vanns av HK Ankaret 2 som hade sina 00 i finalsteget förra året. Med båda lagen på 6 poäng avgjorde målskillnaden +21 för Ankaret och +20 för S-hof.

Enköpings HF som missade direktplatsen med 1p blir ett lag att akta sig för i steg 2, där de får sällskap av Stenungsunds HK och IK Pandora.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Grupp 16

Lugi HF 1 vann och fixade full pott samt sin direktplats i steg 3. Bakom Lugi var det däremot jämnt med tre lag som hamnade på 2p. Karlskrona Handboll med +/- 0 i målskillnad knep andraplatsen och är också klara för steg 3.

VästeråsIrsta HK 2 och HK Country får försöka igen i steg 2.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Grupp 17

Ett lag som verkligen imponerade i steg 1 var Kungälvs HK. Med sina 107 mål på 4 matcher tog dom första platsen och en garanterad plats i steg 3. Det finns nog inget lag i steg 3 som vill hamna med Kungälv i samma grupp. Näsby Handboll som har en tradition av bra ungdomslag på tjejsidan tog 3 vinster och en säker andraplats i gruppen och avancemang till steg 3.

Till steg 2 gick: GW Landskrona HK, Örebro SK HK Dam och Borås HK 84.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Grupp 18

Torslanda HK gjorde det dom skulle och hade målkalas och gjorde 123 mål på 4 matcher. Ett lag att se upp för i steg 3 som har en otroligt stark trupp. Höörs HK H 65 imponerade och tog andra platsen i gruppen med 3 vinster.

Halmstad HF, IFK Klagshamn och HK Ankaret 1 får en ny chans i steg 2.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Grupp 19

Ett lag som har en otrolig bredd är IK Sävehof som i alla 4 matcherna hade mer än 8 målgörare och en målskillnad på +90. Dessa tjejer har redan börjat sin revansch resa och frågan är hur långt de kan gå. Eslövs IK tog rättvist andraplatsen efter 3 ohotade vinster och får fortsätta sin resa mot Malmö.

Anderstorp SK, Kristianstad HK och HK Brätte får försöka i steg 2.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Grupp 20

Två lag var redan klara för steg 3 innan dagens sista match skulle spelas. I gruppfinalen mellan IK Cyrus och Kärra HF var Cyrus starkast och vann med 26-17. Ett Cyrus som på hemmaplan verkligen visade upp ett fint spel med många spelare som vågade ta för sig. Cyrus kan bli en utmanare om platserna i Malmö. Kärra HF hade det stundtals jobbig i matcherna, men lyckades göra det nödvändiga och ta sig till steg 3. Kärra HF får jobba vidare och slipa samspelet till Januari.

Fortsatt spel i steg 2 blir det för Lugi HF 2, Trelleborgs HBK och Tyresö Handboll.

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här

Favoriterna höll undan och utmanarna tog för sig i steg 1. Det kommer bli ett mycket spännande steg 3 när det är mer som står på spel för dessa lagen. Samtidigt kommer steg 2 att bjuda på en del sköna matcher. En mycket intressant kategori i årets USM spel och det kommer bli intressant att följa deras resa till Malmö.