USM Finalspel: DJ Grupp 2 VästeråsIrsta HF

VästeråsIrsta HF vann USM för damjuniorer 2015/16.

Ett annat lag som många tror kan vinna, eller iallafall spela finalen är tjejerna i VästeråsIrsta. Ett lag som präglas av spelarnas spetskvalitéer som kommer få publiken i Malmö att jubla. 

grupp 2 hittar vi även: Kärra HF, HK eRPing och Lugi HF.

Många av 97:orna var med och spelade finalspelet redan förra året och chockade många i Jönköping. I år är truppen lite extra spetsat och spelet sitter bättre och absolut vill dessa tjejer ta ett steg längre. I år kan vara deras år och med det fina spelet de spelar kan VästeråsIrsta fortsätta sin fina prestation hela vägen till guldet.

I steg 1 spelade VästeråsIrsta runt på sina spelare och hade allt från 9-12 olika målskyttar på sina tre matcher. Det var aldrig någon snack om saken och tjejerna kunde kontrollerat ta första platsen i gruppen. Steg 3 fortsatte på samma bana som tidigare och även om någon match var jämn och nervös så kunde laget komma ut starkast och vinna även denna gruppen. I steg 4 skruvade VästeråsIrsta upp sitt spel och visade på ett moget spel med tålamod. Även här var det någon jämn match som tjejerna med sin rutin kunde kontrollera för att sedan vinna. Ett starkt och moget lag som kommer bli tunga att möta och som, om allt går vägen för tjejerna, kommer spela en final på söndag.

Många skickliga spelare även i detta laget och några av dessa är; Hannah Flodman (98a), Ida Lindblom (97a), Kajsa Göthlin (98a), Victoria Orest (97a) och två duktiga målvakter i Elionor Bornström (98a) och Elin Bergsten (97a).

Helen Lindblom som är tränare för detta gänget har delat med sig av lagets styrkor och annat, dessutom har Lina Johansson gett en inblick i hur USM har varit.

Vad tror du har varit ert vinnande koncept som har tagit er hela vägen till Malmö?

En framgångsfaktor är att vi är en stor trupp som har väldigt roligt tillsammans. tränar målmedvetet och sporrar varandra till framgång.

Beskriv styrkorna som laget innehar.

Vi har en bred trupp med bra spetskvalitéer. Vi vill spela en rolig handboll med aggressivt försvarsspel och mycket fart i kontrings- och anfallsspelet, vilket gör att vi ofta gör många mål.

Hur ska laget matchas så att alla spelare får spela och vara delaktiga även i finalspelet?

I steg 1,3 och 4 har alla i hela truppen (ca 30 spelare), inklusive våra skadade och överåriga spelare deltagit. De skadade och överåriga har bidraga från läktaren som hejarklack och stöttat på ett fantastiskt sätt. I övrigt har alla andra fått spela. Vår förhoppning är att det ska vara likadant i finalsteget även om speltiden kommer att variera. Vi pratar mycket om delaktighet och om att alla är lika viktiga oavsett vilken roll man har.

Hur har laget förberetts inför de olika stegen, men framförallt finalspelet? Har ni gjort någonting annorlunda? Vad och Varför?

Vi har inte gjort någonting annorlunda inför finalsteget utan jobbat utifrån planen som lades innan säsongen. Fyrträningen är anpassad så att vi förhoppningsvis ska få en topp till finalhelgen. Vi har lagt lite extra tid på taktik, t ex vad vi ska göra vid över-/undertal, punkt etc.

Vilka är storfavoriter (förutom er själva) till att vinna? Varför?

Svårt att säga, det finns inga dåliga lag i finalsteget. Lugi har ett riktigt bra lag, speciellt om de får med sina A-lagsspelare. Skuru likaså. Heids damer har spelat klart för i år och kan fokusera på finalstege. Många spelare har skaffat sig elitserierutin i år vilket kommer att vara en stor fördel.

Vad tror du om era möjligheter? Varför? Vad måste ni göra för att stå i finalen?

Jag tror att det kommer bi otroligt tufft i Malmö. För att ta sig till final måste ALLT fungera hela helgen, vi måste spela på vårt max i alla matcher och dessutom ha lite tur på vår sida.

Övrigt du vill dela med dig av?

Det ska bli fantastiskt roligt att igen få spela finalsteget i JSM. Tjejerna har slitit hårt hela säsongen och är verkligen värda detta. Ser också fram emot att få se alla de bästa lagen i alla årskullar samtidigt på ett ställe och vi hoppas på en stor folkfest, där vi, oavsett placering, kan vara stolta över det vi gjort tillsammans denna säsongen.

Vad har varit det bästa med att spela USM?

Glädjen framförallt, alla taggar till tusen och trummorna åker fram och det blir en helt otrolig stämning på planen som på läktaren.

Varför tror du att ditt lag står i finalspelet istället för något annat lag?’

För att vi inte är farliga på bara en position. Vi kan hota överallt och har en stor bredd! Men också för att vi har ett riktigt bra försvarsspel och målvaktsspel.

Vad har ni för dröm match som ni gärna vill spela under finalspelet? Något lag ni verkligen vill möta? Varför?

En finalmatch där Skuru är motståndaren. En jämn och tuff match. där vi står som segrare vid slutsignalen.

Vad är lagets styrkor?

Som sagt så är bredden en stor styrka hos oss! Det är inte bara en spelare som är farlig, vi spelar tillsammans, är starka bakåt och springer mycket!

Vad har ni för förväntningar på helgen i Malmö?

Att vi ska komma längre än fjolårets placering, vilket var en fjärdeplats. Att få spela bra och tuffa matcher.

Vilket lag tror du kommer vinna (förutom ditt egna lag)?

Detta SM år har många lag skrällt så allt kan hända, men jag ser nog Skuru som en stor favorit.

Vill du läsa mer om deras resa läs då inlägget på hemsidan som Helen Lindblom har skrivit.

__________________

VästeråsIrsta HFs gruppspel ser ut som följande: 

Fredag 22/4
15:15 VästeråsIrsta HF – HK eRPing Atleticum

Lördag 23/4
12:00 Kärra HF – VästeråsIrsta HK Baltiska Träningshallen
18:00 VästeråsIrsta HF – LUGI HF Baltiska Hallen

Söndag 24/4
Slutspel och placeringsmatcher

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here