USM Finalspel: DJ Grupp 1 Skuru IK

Skuru IK

Ett lag som inte har tappat poäng under årets USM spel och som har ett otroligt bra försvar- och målvaktssamarbete. Skuru IK är ett av lagen som kan knipa en medalj. 

grupp 1 hittar vi även: Skövde HF, BK Heid och Höörs HK H65

Gillar du ett lag som spelar med fart, har ett fantasifullt anfall och ett tight försvar är Skuru laget du ska kolla på. Ett gäng spelare som kan våranda väl och som spelar handboll utan att egentligen titta, de vet vart de har varandra och lyfter fram det bästa hela tiden. Tjejerna var även i finalspelet förra året och slutade på 6:e plats. I år kan de gå betydligt längre om allt klaffar.

Som många andra lag som är i finalspelet hade Skuru en bra resa under steg 1. Tjejerna höll inte tillbaka och kunde kassera in 113 mål och gruppsegern. Steg 3 kunde Skuru kontrollera sina fyra matcher och utan riktiga bekymmer ta full pott. Under steg 4 kunde Skuru spela ohindrat och bjöd publiken på en fin handboll med många individuella prestationer och fantastiskt målvaktsspel.  Skuru som har spelat bättre och bättre för varje steg kan verkligen skapa problem för de andra lagen. Det är inte många lag som kan stå emot när Skuru kommer i full fart.

Även här finns det spelare att titta lite extra på och dessa är; Daniela De Jong (98a), Ronja Westerlund (97a), Charlotte Jedlöv (97a) och den väldigt duktiga målvakten Rebecca Nilsson (98a).

Skurus ledare Eni Rizaldy och Charlotte Jedlöv har delat med sig av sina förberedelser och förväntningar inför USM helgen i Malmö.

Vad tror du har varit ert vinnande koncept som har tagit er hela vägen till Malmö?
Vi är en homogen grupp med bredd i laget med unga och hungriga spelare med stora ambitioner. Spelarna har blivit fysiskt starkare i år vilket även har skapat en bättre stabilitet i spelet.

Beskriv styrkorna som laget innehar.
Försvarsspelet och fysiken. Vi har många vinnarskallar och flera spelare som kan spela på olika positioner vilket ger oss en flexibilitet och även kan göra det svårt för motståndarna.

Hur ska laget matchas så att alla spelare får spela och vara delaktiga även i finalspelet?
Först och främst vill vi lyfta hela laget där varje lagdel och roll har stor och avgörande betydelse för helheten. Alla har olika roller, vi är medvetna om våra roller och alla har sin roll i hela processen.

Hur har laget förberetts inför de olika stegen, men framförallt finalspelet? Har ni gjort någonting annorlunda? Vad och Varför?
Vi har spelare som tillhör olika matchtrupper; DJ, U-lag och A-lag vilket innebär att vi inte har så mycket gemensam förberedelse hela USM truppen tillsammans, inte inför något av stegen.

Vi har egentligen inte gjort så mycket annorlunda inför steg 5 förutom att försöka samla truppen lite tidigare för att finna tajmingen lite bättre men även få lite mer tid tillsammans. Fokus har hela tiden varit utveckling och utbildning och den linjen har vi följt hela säsongen.

Vilka är storfavoriter (förutom er själva) till att vinna? Varför?
Heid och Lugi som har en majoritet av sina spelare i klubbens A-lag. Det bidrar till både samspel och erfarenhet som de säkert har nytta av i Malmö.

Vad tror du om era möjligheter? Varför? Vad måste ni göra för att stå i finalen?
Det är en tuff och spännande grupp, men så ska det vara när bara de bästa åtta är kvar. Vi har följt vår plan hittills under säsongen och fortsätter vi som vi gör och alla är hela och friska så står vi i en avgörande match söndag kväll.

Namn: Charlotte Jedlöv
Uppgift: Lagkapten

Vad har varit det bästa med att spela USM?
Det bästa med att spela USM är att få spela bra och många matcher under en och samma helg och möta nya lag. Att få åka iväg med laget är också alltid roligt!

Varför tror du att ditt lag står i finalspelet istället för något annat lag?
Vi har en bra och bred trupp där alla bidrar med något. Vi har satsat hårt på konditionen denna säsong och det har gett oss möjligheten att spela med ett högre tempo och orka hålla uppe detta tempo hela matcher.

Vad har ni för dröm match som ni gärna vill spela under finalspelet? Något lag ni verkligen vill möta? Varför?
Drömmatchen för oss är självklart finalen! Vilka vi möter där spelar inte så stor roll men att spela en final där allt bara flyter på och alla presterar på topp skulle verkligen vara roligt.

Vad är lagets styrkor?
Vår styrka är framförallt försvarsspelet och målvaktspelet. Samarbetet mellan målvakt och försvar har fungerat riktigt bra under säsongen och har bäddat till snabba och enkla mål framåt.

Vad har ni för förväntningar på helgen i Malmö?
Vi är taggade till hundra och vi vill verkligen visa att vi är bland de bästa damjuniorlagen i Sverige. Förväntningarna på helgen är riktigt höga från både spelare och supportrar och det är kul att alla årskullar spelar på samma plats!

Vilket lag tror du kommer vinna (förutom ditt egna lag)?
Lugi.

__________________

Skuru IKs gruppspel ser ut som följande: 

Fredag 22/4
16:45 Skuru IK – BK Heid Baltiska Träningshallen

Lördag 23/4
10:15 Höörs HK H65 – Skuru IK Kombihallen 1
16:00 Skuru IK – Skövde HF Kombihallen 1

Söndag 24/4
Slutspel och placeringsmatcher