Svensk handboll tar krafttag mot matchfixning – nu utbildas juniorer

Foto: Petter Arvidson, Bildbyrån

IK Sävehof är först ut när Svenska Handbollförbundet startar en omfattande satsning på ungdomsspelare utbildning vad gäller matchfixning och spelproblem.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Medvetenheten om matchfixning ökar och fenomenet är ett stort problem för de som vill ha en sund och frisk idrott. Nu tar Svenska Handbollförbundet ett stort krafttag genom att starta en utbildning för ungdomsspelare.

Först ut är IK Sävehofs dam- och herrjuniorer som nästa vecka får gå den utbildning som Svensk Elithandboll redan fått alla dam- och herrlag i SHE och Handbollsligan att genomgå. Det är en webbaserad utbildning framtagen av Svenska Spel och med på utbildningstillfället är även den förra elitspelaren i fotboll, Johan Claesson, som nu arbetar som Riksidrottsförbundets samordnare i dessa frågor.

Handbollförbundet kommer under våren att gå ut med en rekommendation om att alla USM-lag genomför utbildningen lokalt i sina klubbar, och att dessa åldersgrupper genomför den varje år framöver för att motverka matchfixning och spelproblem inom handbollen, meddelar SHF i ett pressmeddelande.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here