Svensk 16-åring tränade med Paris SG

Jack Thurin på träning med Mikkel Hansen och Daniel Narcisse. Foto: IFK Skövdes hemsida

Jack Thurin från IFK Skövde fick chansen att provträna med Paris SG.

Att få träna med spelare som Mikkel Hansen, Luc Abalo, Thierry Omeyer och Nikola Karabatic vore nog en dröm för de flesta, gammal som ung. Det fick 16-årige Jack Thurin testa på sedan han använt både ett stipendium och kontakter för att besöka och träna med Paris SG.

Thurin är född 1999 och spelar för IFK Skövde. Han är 190 cm, vänsterhänt och ligger långt framme i utvecklingen för sin ålder. Han tränar redan stundtals med A-truppen i IFK men spelar i A-pojk och Junior.

Enligt Skaraborgs Allehanda så gick kontakterna via tränaren Patrik Liljestrand som känner PSG:s assisterande tränare Staffan Olsson. På IFK Skövdes hemsida beskrevs besöket såhär:

Dag 1 började Jack och pappa Jacob äventyret med lite turistande för att sedan kolla in PSG:s träning.

Dag 2 fick dem se Champion league matchen mellan PSG och Veszprem (med förra IFK-spelaren Andreas Nilsson i laget). – Det var en riktig kanonmatch, det var riktigt tufft spel, en av de bästa matcherna jag sett säger Jack.Det blev en match till att beskåda den dagen. Nämligen PSG Fotboll – Saint Etienne (4-1) där pojkarna Thurin fick se Zlatan panga in ett mål.

Dag 3  inleddes med fysträning hos PSG:s akademi som består av spelare födda 91-96. På kvällen fick Jack möjligheten att träna med A-lagets stjärnor som körde en lättare träning – Det var riktigt kul, vi blev indelade på två sidor. Jag hamnade på samma sida som Hansen, Narcisse, Barachet, Vori och i mål Omeyer fortsätter Jack. – Det var ju på tyska som dem drog träningsövningarna på så Mikkel Hansen översatte och förklarade övningarna för mig säger Jack.

Dag 4 genomförde klubben en fystest som de gör på alla spelare och jag fick se lite resultat hur jag låg till.

Sista dagen var handbollsträning med Akademin både på förmiddagen och kvällen.

– Det var en riktig höjdare och få besöka PSG och klubben gjorde ett jättefint intryck på mig och tog väl hand om oss. Det roligaste var och få  träna med A-laget.