Skånskt handbollsymposium i år igen

Skånes Handbollförbund. Foto: Svenska Handbollförbundet

Förra sommaren arrangerade Skånes handbollförbund ett symposium som var väldigt populärt. Det blir ett nytt konvent i sommar, men istället över två dagar, det skriver Skånesport.

– Det blev uppskattat, men för tungt, förra året. Nu delar vi upp allt i två delar under två dagar. Först teori och sedan praktik, säger Micke Ekdahl på Skånes handbollförbund till Skånesport.

Dagarna som gäller är 18–19 augusti och det vänder sig mot alla. Temat är ”Hur förstår vi sporten handboll?”

– Alltså, vi har föreläsare i världsklass! Först kommer Tomas Axnér pratar om ungdomar som vill uppåt – hur hanterar man barn som verkligen vill satsa på handbollen? Johan Fallby, idrottspsykolog i bland annat FC Köpenhamn och som har skrivet boken “Gör det bättre själv om du kan”, kommer att prata om utvecklingsmiljön. Vad krävs för att bli välutbildade handbolsspelare, säger Ekdahl till Skånesport.

På lördagen blir det teori på Quality View Hotel i Malmö och på söndagen flyttar man över till Baltiska hallen.

– Torbjörn Klingvall, som ligger bakom en ny spelarutbildning, inleder. Tomas Forsberg kommer att köra ett praktikpass kring hur man jobbar med målvakter. Därefter kommer Mats Mejdevi, som är verksam i Danmark och bland annat varit OS-tränare för gymnastiklandslaget, att förklarar hur man jobbar med kroppen – om vad som är lämpligt och nödvändigt, säger Ekdahl till Skånesport.

LÄNK: Skånskt handbollsymposium får ny form