Silwing/Troja A-pojk vann komfortabelt

HK Silwing/Troja är regerande mästare för åldersgruppen 99 efter vinsten i B-pojksklassen 13/14. Med bra spelare på varenda position är de en av förhandsfavoriterna till USM-guldet även som A-pojkar. Ett starkt kollektivt försvarsspel var avgörande sist. Vilket är segerreceptet i Finalsteget denna helg?

Silwing/Troja tog hem segern för pojkar 99 i Stockholm handboll cup. De vann med  mot Skuru IK i finalen.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

I en ganska tempostark match inledningsvis var det Silwing/Troja som satte riktlinjerna. De spelade med fart och fläkt, blandade skytte med tekniska finurligheter.
Det gäckade Skuru IK som hade svårt att hänga med. När väl Nackalaget kom till bra lägen så stod målvakten Erik Lindfors i vägen. Han räddade bland annat två straffar och ett friläge. Efter en kvart in i matchen var ställningen 9–3. Därefter var nästan tillställningen en enda transportsträcka trots att Skuru spelade upp sig så drog Silwing/Troja ned på tempot. I halvtid stod det 14–6.
Någon som utmärkte sig i Skuru var målvakten Thomas Leoson som gjorde en god insats. Han stod för några riktigt kvalificerade räddningar även om försvarsspelet framför honom lämnade en del övrigt att önska.

I Silwing/Troja gjorde Andreas Windahl elva mål och Oskar Gransten visade upp sin tekniska skicklighet med bland annat ett blindpass in till linjen. Även målvakten Lindfors gjorde en bra insats.

I andra halvek var matchen redan avgjord och båda lagen väntande i princip bara på att slutsignalen skulle ljuda. Finalen slutade 27–14

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here