Sammanfattning: USM Steg 4 Flickor A

Elin Karlsson & Emilia Oddeby - IK Sävehof FA. Foto: Rasmus Tynander rasmustynander.se

Då var en rafflande helg över och 8 lag fick jubla bäst och högst. En hel del grupper avgjordes inte förrän mot slutet och nu ska vi gå igenom grupperna och se vad som hände men framförallt redogöra för vilka lag som gick vidare!

Ni kan läsa sammanfattningen efter lördagen här!

Grupp 1

Det gick som väntat då IK Cyrus höll undan i sina 3 matcher och vann gruppen. Tjejernas signum detta året har varit att man har vuxit för varje match som har spelats och drar oftast ifrån i andra halvlek, så blev det även nu. Skuru IK var nära på att sno första platsen i gruppen då lagen spelade en gruppfinal. Efter 27 minuter stod det 12-12 och Skuru hängde på bra. Men Cyrus gör därefter 3 mål på raken vilket Skuru inte lyckas ta igen och matchen slutar 23-19. VästeråsIrsta HK 1 och GF Kroppskultur hade en jobbigare helg med 2 förluster var och matchen mellan dessa lag slutade 26-26. En spelare som presenterade sig riktigt ordentligt denna helgen var Johanna Johansson som gjorde hela 32 mål på 3 matcher.

Klar för finalspelet: IK Cyrus!

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här.

Grupp 2

Det var aldrig snack om saken och favoriterna Sorunda IF gjorde precis det som förväntades. Tjejerna vann sina 3 matcher med stil och ser farliga ut och har alla möjligheter att försvara sitt guld från förra året. Handbollssverige blev charmade av dessa tjejer i Jönköping senast och det ska bli spännande att se vad de bjuder på i Malmö. Matchen mellan Lillpite IF och Arbrå HK gick inte som många trodde där Lillpite var favoriter men föll, tungt, med 21-30. Trelleborgs HBK i sin tur vann över Arbrå med 1 boll och det blev dramatiskt om platserna bakom Sorunda. Men som vi förutspådde så var tjejerna numret för stort för resterande lag. Cajsa Hedlund i Lillpite hade en bra helg och gjorde 24 mål.

Klar för finalspelet: Sorunda IF!

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här.

Grupp 3

Även i denna gruppen var det ingen snack om saken, Skövde HF red favoritskapet hela vägen och tog full pott. Vi har blivit imponerade av Filippa Nyman som genom hela USM resan har vuxit till en mogen spelare, dessutom gjorde hon 26 mål. I gruppfinalen mellan HK Silwing/Troja försökte tjejerna att hålla jämnt med Skövde, men efter 9 min och 4-4 ökade Skövde farten och skadade av sig Silwing. I halvlek stod det 14-8 till Skövde. I andra halvlek ledde Skövde med som mest 10 bollar och Silwing kunde aldrig ta ikapp. HK eRPing och HK Ankaret 2 räckte inte hela vägen i sina matcher. Dock var eRPing mycket nära på att vinna över Silwing då tjejerna ledde en stor del av matchen, men Silwing vände i slutet och vann tillslut.

Klar för finalspelet: Skövde HF!

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här.

Grupp 4

Önnereds HK miste sin möjlighet att ha en chans till att vinna gruppen när de förlorade den inledande matchen mot HK S-hof. En match som började jämnt men som S-hof lyckades styra genom att dra ifrån Önnered så fort de hade vitring på att ta ledningen. Starkt av S-hof som visade att de inte ger upp. VästeråsIrsta HK 2 var ytterst nära på att vinna över Önnered som lyckades vinna med det avgörande målet av Wilma Isaksson med 1 sek kvar. Annars hade VästeråsIrsta en tuff helg och kunde inte rå på S-hof eller vinnarna Rosersbergs IK. Rosersberg såg otroligt starka ut där många spelare var bidragande i både försvar och anfall. Fart och fläkt var signumet där storskyttar stänkte dit skotten en efter en samt det otroligt fina samspelet med M6 gjorde det väldigt svårt för de andra lagen. Detta laget kan bli otroligt farliga att möta i Malmö.

Klar för finalspelet: Rosersbergs IK!

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här.

Grupp 5

Det var nära ögat för IK Sävehof då tjejerna i gruppfinalen mot IFK Tumba HK var nära på att förlora. En förlust hade betytt att Sävehof hade missat finalspelet igen. Tumba började starkast och hade en ledning med 4 bollar, men Sävehof hade tålamod och kunde efter 35 minuter komma i kap och gå förbi. Därefter släppte aldrig Sävehof in Tumba i spelet och kunde dra ifrån till 18-14. Tumba hade fram tills gruppfinalen vunnit sina matcher med uddamålet och spelad stundtals en väldigt fin handboll som gick som på ett snöre. Eslövs IK och IF Hellton var väldigt nära på att utmana Tumba, men kunde inte rå på Sävehof.

Klar för finalspelet: IK Sävehof!

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här.

Grupp 6

När helgen började så visste man inte riktigt vart man hade H43 Lund 1 så första matchen mot Borås HK 84 var otroligt spännande. Men dem första 10 minuterna på matchen såg H43 nervösa ut och spelet stämde inte vilket gav Borås en chans att ta kommandot med 4-2. När nerverna hade lagt sig så satte H43 igång växel nummer 2 och Borås hade ingen chans. H43 spelar som ett kollektiv som offrar sig för varandra, dessutom hittar tjejerna varandra otroligt bra. Skyttar som stänker dit den gång på gång tillsammans med kontringsfarliga kanter och en otroligt duktig M6a i Ella Nilsson gjorde det svårt för de andra lagen. Dock är H43 ett trög startat lag vilket kan skapa problem i Malmö mot lag som smäller på ordentligt från start. Kärra HFs resa tog slut ganska snabbt efter förlusten mot Åkersberga HK. En match som var jämn i 37 minuter men som Åkersberga kunde kontrollera mot slutet. Kärras alla skador inför detta steget blev avgörande. Åkersberga hade chansen länge att sno biljetten till Malmö från H43 i gruppfinalen. En otroligt jämn match som bjöd på allt med en underbar stämning i hallen. I 45 minuter var matchen jämn, sen täppte H43 till det bakåt samtidigt som Julia Nilsson och Maja Dreyer gjorde de sista målen framåt. Slutresultatet på 14-12 och ett enormt glädjeskrik tog över i hallen. Väldigt imponerande helg av H43 som lika gärna kan spela finalen i Malmö.

Klar för finalspelet: H43 Lund 1!

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här.

Grupp 7

Lugi HF 2 var riktigt nära på att skrälla och vinna över favoriterna Torslanda HK. Lagen turades om att leda matchen igenom och Torslanda lyckas ta 14-14 till 17-14 med 7 minuter kvar. Dock kommer Lugi tillbaka och har 17-16 med 2 minuter kvar. Tjejerna försökte men orkade inte riktigt hela vägen och Torslanda fick med sig en väldigt viktigt vinst. Även Kävlinge HK var nära på att skrälla mot Torslanda i gruppens sista match men som Torslanda ändå kunde kontrollera hela vägen. Tibro HK gjorde en super helg och lyckades vinna över både Lugi och Kävlinge. Lugi hade nog svårt att återhämta sig efter matchen mot Torslanda vilket Tibro utnyttjade. Torslanda lyckades ta sig till Malmö men frågan är om detta spelet räcker där.

Klar för finalspelet: Torslanda HK!

Målskyttar, resultat och annat hittar ni här.

Grupp 8

Såhär efter kan vi nog konstatera att detta var helgens intressantaste grupp. Lugi HF 1 förlorade helgens första match mot Aranäs HK. En match som Aranäs tog kommando i och aldrig släppte då de under matchen ledde med mest 4 bollar. En ledning som Lugi gång på gång tog igen, men som man släppte åter igen. Lugi lyckades aldrig gå förbi Aranäs och matchen slutade 22-21. Tyvärr försvann en stor del av Lugis chanser samtidigt som Aranäs nu hade möjlighet att sno första platsen från förhandsfavoriterna Kungälvs HK. Aranäs förlorar dock med uddamålet mot Kungälv i en lika spännande match. Kungälv var svåra att stoppa då skyttarna hjälptes åt, om den ena inte fick till det så fick den andra det. IK Bolton hade en kämpig helg men var väldigt nära på att vinna över Arnäs som tillslut lyckas vinna med uddamålet. Som ni hör så var det en galen grupp där små marginaler avgjorde. Julia Olsson i Lugi gör 22 mål under helgen och visar framfötterna i många av de avgörande ögonblicken.

Klar för finalspelet: Kungälvs HK!

Ytterligare en rafflande helg är slut och nästa helg ser vi framemot att Flickor B ska spela om de 8 platserna i Malmö.

Lagen som såhär långt är klara för finalspelet är:

DAMJUNIORER här kan du läsa sammanfattningen.
VästeråsIrsta HK
Höör HK H65
Skövde HF
HK eRPing
Skuru IK
Kärra HF
Lugi HF
BK Heid

FLICKOR A
IK Cyrus
Sorunda IF
Skövde HF
Rosersbergs IK
IK Sävehof
H 43 Lund 1
Torslanda HK
Kungälvs HK