Sammanfattning USM Steg 2 HJ Lördag

IK Sävehof vann USM HJ 2016. Foto: Viktor Ljungström, Viktorljungstrom.se

Åtråvärda Steg 3-platser ska under helgen delas ut. Nedan har Handbollskanalen rett ut förutsättningarna inför söndagens matcher!

Grupp 1:

Lidingö besegrade Norrköping och Borlänge vann en jämn tillställning med Spånga under lördagskvällen. Nyckelmatch mellan Borlänge och Norrköping.

Handbollskanalens tips till Steg 3: Lidingö SK och Norrköping HK

Grupp 2:

Örebro har ena handen (!) i Steg 3. Endast en storförlust mot Rimbo kan ändra på det. Brännan är tvåa och säkrar vidarespel vid seger mot Sollentuna som i sin tur kan gå vidare om de besegrar Brännan med sju mål. Det finns förutsättningar för att målskillnaden kan avgöra gruppen. I Rimbo har målvakten Casper Blanck, som förra helgen vaktade Upplands mål i Sverigecupen, varit bra. Han höll på att ordna hemmaseger mot Brännan men Härnösandskillarna, anförda av Albin Larsson, var starkare när det skulle avgöras. Bästa målskytt i Rimbo efter två matcher är Isak Thoström, tolv mål. I Brännan Oskar Gunnebrink med 14 mål. Målbäst i Örebro är Filip Söder med 15 fullträffar och i Sollentuna har både Benjamin Evaldsson och Viktor Silfverswärd skjutit tio mål var.

Handbollskanalens tips till Steg 2: Örebros SK HK och Brännans HF

Grupp 3:

Två bestämda Allsvenska föreningar gjorde processen kort i Steg 2. Under söndagen gör Önnered och Lindesberg upp om gruppsegern – och därmed bättre lottning inför Steg 3. Hos göteborgarna har Daniel Blomgren imponerat med 17 mål. I Lindesberg har Christoffer Thor varit bra som alltid, 14 mål från hans känsliga handled. Guif får inte till det i årets USM för herrjuniorer. De är med all säkerhet tillbaka nästa säsong med ett starkt 98-lag. Bäste målskytt efter två matcher är H9:an Erik Persson med åtta mål. I Uppsala har Oscar Ericsson visat upp ett bra anfallsspel med 13 mål.

Till Steg 3: Önnereds HK och LIF Lindesberg

Grupp 4:

Hemmalaget Nyköping har imponerat med två raka segrar. De gå en tuff match mot Kungälv tidigt imorgon bitti. Lucas Carman är målbäst med elva fullträffar. I Kungälv har Daniel Jansson skjutit 13 mål och kan leda laget till Steg 3. Då ska Hallby besegras. Jönköpingslaget som anförs av duktiga Viktor Långh, ursprungligen från Eksjö. Långh har gjort 16 mål så här långt. I Täby är Felix Frödin bäst med 6 mål, i Västerås/Irsta är Linus Eriksson målkung på 15 fullträffar.

Handbollskanalens tips till Steg 3: IFK Nyköping och Kungälvs HK

Grupp 5:

Kroppskultur och Kärra delar på förstaplatsen med två segrar vardera. Imorgon för de upp i gruppfinalen. Strömstad som innehåller flera av Lysekils duktiga 98:or kämpar på och kan hota Kroppskultur om de gör en bra match. Höör förlorade en jämn match mot Strömstad och får svårt att gå vidare. Country har under lördagen stött på tufft motstånd och vill säkert visa upp sig från sin bästa sida under söndagen.

Handbollskanalens tips till Steg 3: GF Kroppskultur och Kärra HF

Grupp 6:

Torslanda går som tåget och kan med största sannolikhet kvittera ut en Steg 3-biljett. I övrigt är detta antagligen helgens mest spännande grupp. Skara, Åhus och Halmstad gör upp om andraplatsen. Nyckelmatchen är söndagmorgonens första tillställning, mellan Skara och Åhus. Målskillnad kan komma att avgöra. Kim Anderssons moderklubb Kävlinge ska inte räknas bort men fakta är att de får det tufft att gå vidare.

Handbollskanalens tips till Steg 3: Torslanda HK och Skara HK

Grupp 7:

Växjö har imponerat. Som B-pojk tog man sig till Finalsteget, som A-pojk till Steg 4 så att de skulle lägga beslag på förstaplasten och avancemanget till Steg 3 var ingen högoddsare. Målbäst bland smålänningarna är M6:an Emil Lundin och vänsterhänta Albin Sterner med tio mål vardera. H43 har grepp om andraplatsen och i skånelaget har Alexander Höglund Schrey imponerat med elva mål. Lågan har även de chans att ta andraplatsen, inte minst efter segern mot Helsingborg. Bäste målskytt i Lågan är Albin Andersson med nio mål. I Helsingborg är 15-åriga (!) Elias Borg målbäst med tio fullträffar. Malmö finns även dem i gruppen och kan gå vidare till Steg 3 om de får till försvar- och anfallsspelet under söndagen. Målkung i Malmö är Axel Sweger med tio mål.

Handbollskanalens tips till Steg 3: Växjö HF och H43 Lund