Potatiscupen bjuder övernattande lag i U14-klasserna på anmälningsavgiften

Foto: Jörgen Jarnberger / BILDBYRÅN

I samarbete med Potatiscupen

Antalet lag fortsätter att fyllas på till Potatiscupen i Alingsås. Under de två helgerna i slutet av april väntas turneringen ta emot uppemot 300 lag. Fortfarande finns platser kvar i de 17 klasserna men det är hög tid att anmäla sig. En nyhet är att för övernattande lag i klasserna Flickor 14 och Pojkar 14 (födda 2008) så bjuder cupen på anmälningsavgiften.

– Vi vet att en del lag som har spelat flera USM-steg under säsongen kan ha det svårt att få budgeten att räcka även till en avslutningscup. Genom att bjuda på anmälningsavgiften så vill vi även ge de här lagen en chans att vara med i turneringen, säger Julia Ryding, klubbchef Alingsås HK.

Sedan förra årets cup är Potatiscupen uppdelad på två helger, 21-23 april samt 28-30 april. Allt för att kunna erbjuda fler lag en plats i turneringen och samla så många matcher som möjligt i stadens sju centrala idrottshallar. De yngsta lagen (U8) spelar minihandboll i pojk- och flickklasser, och totalt fyra eller fem matcher. För denna åldersgrupp som kanske inte varit hemifrån med laget så många gånger finns ett gästkort med en övernattning.

Resterande klasser garanteras fyra matcher och spelar på helplan. Inga resultat räknas i de yngre klasserna men samtliga lag spelar matcher även under söndagen. Från klasserna Flickor och Pojkar 12 spelas A- och B-slutspel under söndagen. Även Handboll för alla får möjligheten att spela turnering och deras matcher avgörs lördagen 22 april.

Övernattande lag serveras frukost på sin förläggning och äter lunch och middag i cupcentrat vid Alströmergymnasiet. Maten brukar vara uppskattad och inte minst gäller det fredagens tacobuffé. Föreningar med flera övernattande lag placeras på samma förläggning för att öka klubbkänslan och låta Potatiscupen bli en gemensam säsongsavslutning.

Mellan och efter matcherna erbjuder Alingsås många aktiviteter. För spelare och ledare som vill följa andra lag i föreningen så finns cupbussar till alla hallar där klubbkompisarna spelar och för den som vill handla eller äta finns mängder av butiker och restauranger att besöka centralt. Dessutom finns bowling, trampolinpark och äventyrsbad på gångavstånd från centrum och cupcentra.

– En helg på cup ska vara en helhetsupplevelse och alla våra volontärer i hallar och på förläggningarna gör ett stort jobb för alla deltagare. Efter 41 tidigare upplagor av Potatiscupen har vi en väldigt fin organisation kring turneringen och vi kommer att jobba hårt för att få alla att trivas även den här gången, säger Julia Ryding.

Du hittar mer information om Potatiscupen på cupens hemsida, potatiscupen.nu.