Nu startar Potatiscupen – över 310 lag anmälda till de två spelhelgerna

Foto: Potatiscupen

Presenteras i samarbete med Potatiscupen

Årets upplaga av Potatiscupen är den andra efter pandemiuppehållet och suget efter handbollscup är stort. Över 310 lag är anmälda till de två spelhelgerna som cupens sjutton klasser är uppdelade på.

Nu till helgen 21-23 april är det de yngsta (födda 2011-2014) och äldsta (födda 2006-2007) som spelar. Klasserna för spelare födda 2008-2010 avgörs 28-30 april. Samtliga tävlingsklasser webbsänds och kan följas på Potatiscupens sida på Solidsport. Nytt för i år är att finalerna spelas ute i de olika hallarna i stället för att avgöras i inomhusarenan Estrad.

– Vi gör den här förändringen för att varje åldersklass ska få mer fokus på sin final. Vi vill öka chansen att övriga lag i klassen stannar kvar för att se finalen, samtidigt som finallagen inte behöver ta sig till en ny hall inför finalen. Vi hoppas att detta ska höja upplevelsen för alla inblandade säger Alingsås HK:s klubbchef Julia Ryding.

Flest anmälda lag finns i klassen F10, födda 2012, med totalt 35 lag. Klassen Handboll för alla som avgörs 22 april har hittills lockat sex lag från fem olika föreningar.

– Det känns kul att välkomna så många föreningar och lag, och framför allt att vi kan ge Handboll för alla-lagen en cupupplevelse att minnas, säger Julia Ryding.

Förra säsongen fick sex olika föreningar lyfta bucklan i de åtta tävlingsklasserna. Bäst lyckades IK Sävehof som tog hem segern i tre av klasserna. Sävehof och alla andra lag får i årets turnering konkurrens från över 70 föreningar från Sverige och Norge. De svenska lagen kommer från Umeå i norr till Ljunghusen i söder och många delar av handbollssverige finns representerade.

– Den geografiska spridningen har såklart att göra med att Potatiscupen har en lång tradition och förhoppningsvis ett gott rykte i ute i klubbarna. Vi tror även att de bra kommunikationerna spelar in. Alingsås ligger bra till med E20 som passerar genom staden och tågen som stannar centralt. Det är fullt möjligt att resa kollektivt hit med laget och slippa vara beroende av flera bilar, avslutar Julia Ryding.