Mölndalsspelen bjuder in till en cup för hela föreningen

Emil Beckman. Foto: Mölndalsspelen/Martin Björklund

I samarbete med Mölndalsspelen

Förra säsongen lanserades en ny handbollscup, Mölndalsspelen. I år växer cupen med flera nya åldersklasser och Mölndals HF välkomnar alla föreningar till årets upplaga den 10-11 juni. Ambitionen är att skapa en väl samlad cupupplevelse där en förenings alla lag kan stärka gemenskapen och heja på varandra.

”När vi drog igång arbetet med Mölndalsspelen så hade vi två interna målbilder. Dels ville vi skapa någonting där vår förening kunde samarbeta mellan lagen och bygga upp någonting tillsammans. Dels hade vi själva konstaterat att många cuper vuxit sig väldigt stora och att det kan vara svårt att få till den där gemensamma cupupplevelsen för en hel förening. Vi ville skapa något där man kan komma med flera lag och verkligen kunna heja fram varandra och umgås, det tror vi gör något extra med föreningens vi-känsla.” berättar Emil Beckman, cupgeneral för Mölndalsspelen och engagerad i Mölndals HF.

Mölndalsspelen är en utomhuscup för åldersklasserna U9 till U14 och arrangeras på konstgräsplanerna på Åbyvallen i Mölndal, det stora aktivitetsområdet intill den kända travbanan. Här finns ett stort antal fotbollsplaner med gott om uppvärmningsytor och plats för spontanhandboll mellan cupens matcher. Matsal och boende för inresande lag (hårdförläggning eller hotell) ligger på cupområdet och parkeringsmöjligheterna är goda.

”Det var lätt att inse att det här är en perfekt plats för en handbollscup på sommaren. Allt är väl samlat och man kan fokusera fullt ut på handbollen. Vi vill att man skall spela, titta och heja på varandra. Konstgräsplanerna gör också att det blir bättre spel – man får bra fäste och bollen studsar naturligt. Matcherna för alla lag är 2 x 20 minuter med gemensam startsignal för varje match.” säger Emil Beckman.

Det ryktas om att det händer något speciellt när det är 10 sekunder kvar till avkast, vad kan du berätta om det?

”Det är hemligt, det låter vi deltagarna få upptäcka när de kommer hit, men jag kan säga så mycket som att vi har tagit inspiration från omgivningen.” säger Emil med ett leende.

Helgen 10-11 juni gör att Mölndalsspelen blir en bra avslutning på vårsäsongens spel och samtidigt en kul start på sommarlovet. Åker man på en cup så står handbollen i fokus, men närheten till Göteborg gör att det finns möjligheter att lägga till andra aktiviteter för inresande lag. Medföljande familjer kan enkelt förlänga cuphelgen och uppleva Liseberg eller Universeum, om nu lagen inte gör det tillsammans.

Mer information och anmälan till cupen kan göras på Mölndalsspelens hemsida, Länk: https://molndalsspelen.cups.nu

Är ni en förening som vill komma med flera lag så står cupgeneral Emil Beckman gärna till tjänst.

Länk: https://molndalsspelen.cups.nu/kontakt-1

”Vi hjälper gärna till med med bra boendelösningar och ytor för tält och flaggor med mera. Alla som vill få en fin cupupplevelse för hela sin förening är varmt välkomna till Mölndalsspelen.” avslutar Emil Beckman