Minileken firar (minst) 10-årsjubileum med fokus på de minsta

Foto: Andrea Ossvik & Fotonettan AB

Presenteras i samarbete med Minileken och Handbollskanalens Cupcenter

Efter tre års uppehåll på grund av pandemin så återstartar Kungsängens SK sin cup för de yngre lagen, Minileken. Cupen spelas 22-23 april i norra Stockholm för tjejer och killar födda 2011 till 2013. ”Det blir en fest för de yngsta” välkomnar cupansvarig Andrea Ossvik.

När den nya cuporganisationen för Minileken inventerade gamla pärmar och datormappar så hittade man underlag tillbaka till 2012, men klubbens eldsjälar minns att cupen spelats i mindre form några år tidigare än så.

– Eftersom vi har haft några års uppehåll så är det lite svårt att bestämma exakt. Vi har bestämt oss för att betrakta årets upplaga som ett 10-årsjubileum, så det är hög ambitionsnivå och många nya idéer, berättar Andrea Ossvik i Kungsängens SK som är cupansvarig för Minileken.

Minileken är Kungsängens SK:s cup för de yngsta lagen, i år födda 2011 till 2013. Cupen kompletteras av klubbens andra cup, Håtunaleken, som spelas i september för åldersklasserna 12 år och uppåt.

– Det finns ganska få cuper för de yngsta lagen så det här är en chans att få spela många matcher på kort tid. Barn i den här åldern kanske tränar handboll en gång i veckan, men man har oftast inte startat med regelrätt seriespel. Utöver matchsammandrag ett par gånger per termin så är cuper den bästa chansen till matchspel mot andra klubbar. Minileken fokuserar helt på de yngsta och på att de skall få en fin cupupplevelse, säger Andrea Ossvik.

Foto: Andrea Ossvik & Fotonettan AB

I årets upplaga är målsättningen totalt 64 deltagande lag i de tre åldersklasserna för tjejer och killar. Anmälningarna har strömmat in stadigt under januari till cupen som spelas i Ekhammarhallen och Upplands-Brogymnasiets stora idrottshall. De flesta deltagande lag brukar komma från Stockholmsområdet men det finns möjlighet till övernattning för inresande lag.

– Vi skapar en liten handbollsstad i området. Det är gångavstånd mellan hallarna och det serveras mat och finns café på båda platserna. Vi komprimerar matchspelet för varje klass till för- eller eftermiddag så att de små skall orka hela dagarna, ofta vill man ju kunna heja på sina klubbkompisar också eller ha tid för någon annan lagaktivitet. För oss i Kungsängen är våra cuper jätteviktiga och hela klubben hjälper till med volontärarbete. Allt från att bemanna sekretariat och cafeteria till att våra föreningsdomare dömer alla matcher. Vi hoppas på att få välkomna många nya lag till Minileken och Kungsängen i april, avslutar Andrea Ossvik.

Här hittar du mer information om Minileken: TILL CUPSAJTEN

Minileken och alla andra handbollscuper finns samlade på Handbollskanalens Cupcenter. LÄNK TILL CUPCENTER