Inför: USM Steg 3 Pojkar A

Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

I helgen avgörs Steg 3 för Pojkar A (födda 1999/2000) och här kommer ett läsartips.

ANNONS
ANNONS
ANNONS

USM engagerar och Handbollskanalen har inför helgens Steg 3 för Pojkar A fått ett gediget och välformulerat införsnack. Flera personer från olika delar av landet har varit med och försökt sia lite kring helgens kamper, trevlig läsning!

Grupp 1
4 lag från Mellansverige åker upp till Kiruna för att göra upp om två platser i Steg 4. Stora favoriter är Silwing/Troja som alltid går långt i cuper och turneringar. De var i Steg 5 förra året med spelare bara födda 1999 och blev även 3:a i Norden Cup i år. Tvåa i gruppen blir en kamp mellan Skånela IF och Enköping. Både Skånela och Enköping har många bra P00 i lagen. I SIF en lirare i form av Simon Lindberg och i Enköping finns William Merborn. Kiruna och Hallstahammar får räkna med att ta de två sista platserna i gruppen.

Grupp 2
En jämn och svårtippad grupp där många lag kan ta sig vidare till Steg 4. Tipset blir att Tumba tar hem gruppvinsten och om andraplatsen står det mellan Brännan, Täby och Eskilstuna GUIF. Rimbo bör inte ha något med detta att göra. Om Hampus Tenö i GUIF är på humör kommer de att ta andraplatsen efter Tumba, han gjorde 37 mål i Steg 1. Varning för Täby som har en bombare i Mikael Dahlbäck, 36 mål i Steg 1. Brännan vann Steg 1 i en lite svagare grupp där Osama Chichi (P00) gjorde 27 mål tillsammans med Jonathan Wallgren (P99) också 27 mål.

Grupp 3
I grupp 3 finns även där en storfavorit i Skuru IK som tar hem gruppsegern komfortabelt. Troligen kommer IFK Skövde HK 2 på plats 2 och tar sig vidare till Steg 4. Spånga, Vadstena och Uppsala har svårt att nå Steg 4. I Skuru ska ni ha koll på Adam Norman som nyligen blivit uttagen till landslaget för P98/99. Skövde är ett lag bestående bara av P00 och där finns bl a Erik Sääf, Miguel Mbumba och Viktor Ljungkvist som var med och vann Norden Cup i år.

Grupp 4
Även i grupp 4 finns det en favorit och det i IFK Skövde HK 1 som nog tar förstaplatsen i denna grupp. Bakom dem slåss VästeråsIrsta HK, Alingsås och Norrköping. Årsta ska nog inte ha en chans att gå till Steg 4. Tipset för andraplatsen går till Norrköping som kom på 6:e plats i Norden Cup och har en jämn trupp där många gör mål. En profil i gruppen är H9:an Jack Thurin i Skövde som även han nyligen blev uttagen till landslaget för P98/99, samt har provspelat för Paris SG.

Grupp 5
En svårtippad grupp där många slåss om de två platserna till Steg 4. Tipset går till Önnereds HK som kom på 8:e plats i Norden Cup. Andraplatsen kan bli vem som helst av Kungsängens SK, Kungälvs HK, Eksjö BK och LIF Lindesberg, det gäller att hitta formen till helgen. Varnar lite för Kungälv som förlorade mot Skara i Hallbybollens A-final.

Grupp 6
Här ska ingen rå på IK Sävehof. Daniel Larsson och Eric Westergren-Malmberg är med i landslagstruppen. Vilka som tar andraplatsen står mellan Tyresö handboll och IF Kristianstad. Huddinge och HK Eskil bör inte vara med i kampen om en plats i Steg 4. Titta lite extra på Max Gugolz född 2000 i Huddinge, han gjorde totalt 56 mål i steg 1 och 2.

Grupp 7
Favorit till gruppsegern är Ystads IF HF, svårtippat om 2:a platsen. Lugi HF 2 är bara P00 och räcker de till mot de ett år äldre spelarna i Skara HK och Halmstad HF 1? Jakob Siemund är en talangfull spelare som var med i All Star Team i Sverigecupen. Skara vann Hallbybollen och Halmstad har en jämn trupp med många målgörare som kan fälla avgörandet när det gäller. Det blir jämnt om vilket lag som tar platsen till Steg 4. Titta lite extra på en målgörare i Skara, David Bergsten som gjorde 51 mål i steg 1 och 2.

Grupp 8
Som favoriter i denna grupp får vi säga är HK Ankaret. Där bakom slåss IFK Nyköping, Eslövs HF, IF Hellton och Kärra HF om en plats i Steg 4. Det enda lag som inte direktkvalificerade sig till Steg 3 är Eslövs HF och det blir svårt för dem i denna grupp, det blir en hård kamp om de två platserna i Steg 4.

Grupp 9
Det här är den grupp som ser svårast ut och är nästintill omöjlig att tippa. HK Aranäs, Lugi HF 1, Redbergslid IK, H43 Lund 1 och Torslanda ska göra upp om två platser. Det kommer att bli tufft och många bra matcher att titta på för er som är i Kungsbacka. Lugi vann Lundaspelen och där Aranäs åkte ut i A-semi. En spelare att hålla ögonen på är Ludvig Hallbäck i Aranäs som är en målgörare av klass. Lillebror till Anton som spelar i Ystads IF HF herrseniorer. Kommer Lugi med sin storskytt Karl Wallinius så har Lugi stor chans att ta hem gruppsegern.

Grupp 10
Två klara favoriter finns i grupp 10 och det är IFK Kristianstad och RP IF Linköping. Bakom dessa två finns även Ljunghusens HK, IF Hallby HK och Växjö HF som vill vara med om de två attraktiva platserna i Steg 4. Ljunghusens HK kom 2:a i Steg 1 med endast 9 spelare, hade de några skadade och det kanske gör att de kommer med ett ännu starkare lag och utmanar om de två platserna i Steg 4. Växjö HF även de 2:a i Steg 1 och en hedrande 7:e plats i Norden Cup gör att de definitivt vill vara med och slåss om en plats i Steg 4. IF Hallby HK får svårt att ta sig till Steg 4.

Här hittar ni länk till grupperna och spelscheman.

USM: Lottning Steg 3 Pojkar A

3 Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here