Inför USM Steg 1: A-Flickor

Får Torslanda HK jubla i år också? Foto: Viktor Ljungström Viktorljungstrom.se

Nu är det dags för A-flickorna att börja sin resa mot Malmö och finalsteget i April. Här finner vi spelare som är födda 99 eller senare och spelas 3-4 Oktober.

Denna åldersklassen besår av 20 grupper som innehåller 3-5 lag i varje grupp och har en geografisk spridning från norr till söder på arrangörerna. Förutsättningarna är att 1 & 2 i varje grupp går direkt vidare till steg 3 som spelas i januari, medan resterande får en andra chans i steg 2 i november.

Detta är på förhand en väldigt spännande åldersklass med många potentiella vinnare. En av kandidaterna till att vinna hela USM är Torslanda HK som vi finner i grupp 18 med Höörs HK H 65 (arrangörer), Halmstads HF, IFK Klagshamn och HK Ankaret 1. Förra året blev A-flickorna 4:a i finalsteget där majoriteten av spelarna var 99:or. Samtidigt gick deras B-flickor (00:or) till final och kom 2:a!! Torslanda har de senaste åren haft lag med till finalsteget och i år, med 99/00:or kommer det antagligen inte bli någon skillnad. Stark trupp på papperet med många härliga spelare som dessutom gick till final i Göteborgs Cup.

Förra året vann Sorunda IF B-flick (00:or) kategorin och charmade många i Jönköping med sin attraktiva och fartfyllda handboll. Kan tjejerna imponera i år igen och vinna för andra året i rad? Utan att veta hur Sorundas trupp kommer se ut kan vi anta att tjejerna från förra året inte kommer vika sig lätt. Vi finner Sorunda IF i grupp 11 med Uppsala HK (arrangörer), NKIK och Arbrå HK.

Även Skövde HF har en imponerande kull då båda deras A-flickor och B-flickor var i finalsteget i Jönköping förra året. Med den sammanslagna åldersklassen och den fartfyllda handbollen som Skövde oftast spelar kan även de vara kandidater till att gå väldigt långt. Vi finner Skövde i grupp 10 tillsammans med Skånela IF (arrangörer), Gimonäs Umeå IF, VästeråsIrsta HK 1 och Visby IF Gute HK.

IK Sävehof missade finalsteget förra året och är antagligen revanchsugna i år. Sävehof startade säsongen med att vinna Göteborgs Cup (över Torslanda) och ser starka ut. Klubben är känd för sin bredd och har på pappret skickliga spelare. Dessa tjejer hittar vi i grupp 19 tillsammans med Anderstorps SK (arrangörer), Eslövs IK, HK Brätte och Kristianstad HK.

Kärra HF som 2013/2014 kom 3:a med sina 99:or ser också väldigt starka ut inför denna säsongen, dessutom hade klubben sina 00:or i finalsteget förra säsongen. Tillsammans kan dessa två åldersklasser bli väldigt farliga och ett lag att se upp för denna säsongen. Detta är ett lag med fysiskt starka tjejer som inte är rädda för att kriga. Kärra finner vi i grupp 20 tillsammans med IK Cyrus (arrangörer), Lugi HF, Tyresö Handboll och Trelleborg HBK.

Det finns även andra lag som Eslövs IK, Lugi HF, IK Bolton, IFK Tumba HK, Önnereds HK, H43 Lund och Kungälvs HK som kan kriga sig långt i USM. Som vi sa tidigare är detta en väldigt spännande åldersklass som förhoppningsvis kommer bjuda på en del överraskningar under säsongen.

Arrangörerna för steg 1 är;  Bodens BK HF, Lillpite IF, Alfta GIF HF, Borlänge HK, Falu HK, Ludvika HF, Eskilstuna Guif, IFK Tumba HK, Spånga HK, Skånela IF, Uppsala HK, HK Aranäs, 415 Östra Göteborg 1, Lysekils HK, Stenungsunds HK, HK Country, Borås HK 84, Höörs HK H 65, Anderstorps SK och IK Cyrus. Är du i närheten så borde du titta förbi och kolla på riktigt bra handboll!

Vi på handbollskanalen.nu önskar alla spelare, ledare, domare och funktionärer lycka till!