Inför Finalspelet i USM: Önnereds HK F16

Handbollskanalen kollar läget med lagen inför Finalspelet i Malmö och F16-klassen. Vi fortsätter med Önnereds HK och Patrik Bernvind.

Önnered tog sig vidare till Finalspelet efter en tajt match mot Rosersberg där de låg under i halvtid men lyckades vända och vinna med ett par bollar. Meja Bernvind och Moa Boqvist gjorde 12 mål tillsammans i den matchen. Moa Boqvist har en fint halvdistansskytte och bra genombrott så det är en spelare att ha koll på hos Önnered. Önnered får ses som en joker i gruppen och kan överraska.

Hur har er säsong varit fram till Finalspelet, Patrik Bernvind?

Den stora utmaningen i år har varit att få till ett bra lag av de två grupperna med -01:or och -02:or som inför säsongens sammanslagning kom in med olika förutsättningar och spelstilar.

Målet har också hela tiden varit att ta oss till Finalspelet och med tanke på att vi nu är här med ungefär hälften -01 och hälften -02 så är vi naturligtvis nöjda hittills.

Hur ser skadeläget ut i truppen inför Finalspelet?

Vi har en del skador och sjukdomar men hoppas att vi har alla tillgängliga till helgen.

Vad tycker ni om er grupp, vilka lag tror du går vidare till semifinal?

Naturligtvis en väldigt tuff grupp med Skövde och Sävehof som stora favoriter att ta de två första platserna. Vi och Skånela får försöka skrälla.

Vilket lag tycker du är favoriter till att vinna guldet?

Skövde och Kungälv tror vi kommer göra upp om guldet. Två bra lag som spelar en rolig och snabb handboll.

Hur är stämningen bland er ledare inför och under ett Finalspel?

Stämningen är god och vi är nöjda med vårt lag och ser fram emot att komma ner till Malmö för en rolig helg med mycket bra handboll.

Hur ser framtiden ut för era spelare, får ni behålla dom nästa säsong?

Vi tror och hoppas att samtliga tjejer är kvar och vill fortsätta utvecklas för att så småningom kunna ta steget upp i vårt lag i SHE.

Det är dags för både Riksläger 4 och VM i sommar, hur påverkar det de aktuella spelarna och er verksamhet?

Vi har ju några tjejer som är aktuella och vi ska göra vad vi kan för att ge dem rätt förutsättningar för att kunna vara med och prestera så bra som möjligt.

Det kommer ju bli mycket träning och matcher för dessa tjejer så jag tror att det är viktigt att hitta rätt nivå i antalet träningar och matcher.