Bolton vann rivalmötet

>Mikael Matsson var ovärderlig för IK Bolton i derbyt mot Hammarby. Arkivbild. Foto: Viktor Ljungström http://www.viktorljungstrom.se/

Det gick en halvlek sedan hängde Hammarby inte med längre. Bolton vann den sista matchen i årets ungdomsfinaler i Stockholm.
Redan efter en minut knorrade Markus Bodin i Hammarby in första målet i tillställningen och det satte prägeln för vad som skulle komma. Mycket känslor var också givetvis inblandade i dusten mellan de bittra rivalerna från Söder.

Det började målsnålt. Ställningen var bara 1–2 efter sex minuter. Målvaktsspelet var nästintill hundraprocentigt från bägge lagens målvakter.
Hammarby förlitade sig på sitt offensiva försvarsspel som skulle generera kontringar och Boltons spelidé var skyttet. Även om de sistnämnda också spelade offensivt försvarsspel och fick sina kontringslägen.
Men det var som sagt få mål. Ställningen var 4–4 efter 12 minuter. De spelarna som i allmänhet var mest lyckade var kanterna i allmänhet och Hammarbys Markus Bodin i synnerhet.
Lagen som säkerligen känner varandra utan och innan hade svårt att komma till lägen.
Efter 16.44 tog Bajen timeout med ställningen 5–6 i Boltons favör. Den utan någon större framgång. Istället var det Bolton som kunde segla upp i en tremålsledning.
Bolton visade prov på bra bredd i sin trupp. De roterade flertalet gånger under matchen och målen kom från många olika händer.
Var det någon som ändå ledde handbollsklubben på Söder framåt så låg mittnian Mikael Matsson bakom mycket.
I halvtid, efter att Hammarbys timeout inte föll väl ut ledde Bolton med 6–11.
Efter pausen, som kom lägligt för Hammarby, var det bara ett lag på planen. Bajen såg paralyserade och den som någonstans höll kvar laget i matchen var Linus Gummesson som gjorde ett par mål.
Men han överskuggades av planens bäste spelare, Mikael Matsson, som på fyra minuter gjorde fyra assist.
Bolton hade hela tiden ett försprång och de förvaltade sin ledning väl. Hammarby var inte särskilt nära segern i andra halvlek. Som närmast var de fyra mål bakom.
Bolton vann med 19–24.