Bodens BK bjuder in till Lilla Handbollsligan

För första gången arrangerar Bodens BK HF Lilla Handbollsligan. De bjuder in pojkar i Norr-och Västerbotten födda 05 och 06. Syftet är att killarna samt ledarna ska träffas under andra former och lära känna varandra bättre.

Jonas Erkki Nordberg, tränare i Bodens BK, är den som har startat upp detta arrangemang. Föreningarna Lillpite IF och Strömnäs GIF har gjort liknande arrangemang och det inspirerade Jonas.

– Jag vet att andra klubbar har gjort något liknande och då tänkte jag att jag kunde göra något sådant här i Boden också, säger Jonas Erkki Nordberg.

Eftersom det är första gången som detta arrangemang hålls så ville Jonas hålla sig till enbart killar då halltiden annars inte hade räckt till. Men en vision att få med tjejer i framtiden finns också.

Gemenskapen är i fokus

Lilla Handbollsligan går ut på att få en större gemenskap och lära känna varandra från de olika lagen. Något som gynnar både spelare och tränare. Lagen kommer att lottas så att man får spela med människor från andra klubbar. Killarna får även själva döpa sina lag. Ledarna hjälper sedan till att både coacha och döma matcherna.

– Spelarna får lära känna varandra lite bättre utanför plan och vi ledare också. Sen får killarna lite mer matcher, vi spelar inte allt för ofta här uppe. Lagen som inte spelar får uppdrag att göra under tiden.

Arrangemanget kommer att äga rum i Boden, Hildursborg, lördagen den 16 december klockan 10.00-15.00. Dagen avslutas med att alla får titta på det spännande derbyt när Bodens BK herrar möter Brännan i Div.1 Norra.

Anmäl senast 30 november

Har du ett lag i Norr-och Västerbotten födda 05 och 06? Då kan du anmäla ert deltagande senast den 30 november till:
jonas.erkki.nordberg@gmail.com