Wetzlar chockade Kiel – fina svenskinsatser

Olle Forsell Schefvert. Foto: http://foto-laechler.de/

Bundesliga fortsätter bjuda på överraskande resultat och en jämn tabell. Topplagen jublade när Tibor Ivanisevic bommade igen för Wetzlar mot Kiel.

Tibor Ivanisevic minns vi bäst från den där galna Champions League-matchen 2018 när han räddade sju straffar i rad. Då för Skjern mot Motor Zaporozhye. Nu spelar han för Wetzlar och har skapat ännu en minnesvärd match.

För med 19 parader och hela 50% i räddningar var han den största av flera matchvinnare för Wetzlar mot Kiel. Gästerna chockade publiken i Sparkassen-Arena med seger 27-20.

Wetzlar vann även mötet våren 2018, då med en boll, men sju måls segermarginal slår det tidigare rekordet från 7 mars 2001. Då vann Wetzlar hemma med sex bollar (29-23) i en match där Stefan Lövgren gjorde 5 mål och Magnus Wislander 2 mål för Kiel.

Fina insatser av de blågula i form av Emil Frend Öfors som gjorde 6 mål för Wetzlar. Anton Lindskog satte 3 på 3 och var stabil bakåt som trea. Olle Forsell Schefvert gjorde den svenska vänstersidan komplett i försvaret som tvåa. Bra även han.

Söndagens resultat:

THW Kiel – HSG Wetzlar 20 – 27
K: Niclas Ekberg 8
W: Emil Frend Öfors 6, Anton Lindskog 3

SC Magdeburg – MT Melsungen 26 – 25
Ma: Daniel Pettersson 5, Albin Lagergren 3

GWD Minden – Bergischer HC 26 – 23
B: Max Darj 5

HC Erlangen – Füchse Berlin 34 – 29

Balingen-Weilstetten – Hannover-Burgdorf 33 – 35