Wetzlar byter tränare

Benjamin Matschke. Foto: Jan Hübner/Imago/Bildbyrån.

Alltför många nederlag hotar coacherna när Bundesliga avverkat en dryg tredjedel av säsongen. Wetzlars 15:e plats för närvarande blev Benjamin Matschkes fall, klubben meddelar ett aktuellt tränarskifte på sin hemsida.

Svensklaget Wetzlar med Emil Mellegård och Adam Nyfjäll i uppställningen tog in Matschke i ledarrollen sommaren 2021.

40-åringens erfarenhet kom framförallt från ligakonkurrenten Die Eulen Ludwigshafen. Under fjoråret snuddade Wetzlar vid Europamöjligheter och slutade på en fin sjundeplats.

Siffrorna är betydligt mindre positiva för 2022/23. Ett dystert hemmafacit med blott tre poäng på sju matcher figurerar bland orsakerna till klubben bryter med tränaren i förtid.

– Vi tar inte lätt på beslutet att släppa Ben Matschke. Vi är dock oroade över den övergripande utvecklingen och lagets stabilitet under de senaste veckorna.

– Sist men inte minst saknar vi tron på om att en nödvändig vändning kan uppnås med den nuvarande konstellationen, säger vd:n Björn Seipp till klubbens hemsida.

Även den mentala tränaren Hanna Huber får gå i samband med beslutet. Sportchefen Jasmin Camdzi och tidigare assisterande tränaren Filip Mirkulovski leder laget tills klubben presenterar en ny tränarlösning.

Länk: HSG Wetzlar stellt Benjamin Matschke frei!