Vranjes lämnar Flensburg!

Ljubomir Vranjes. Foto: Ingrid Anderson-Jensen, http://nordlyset-fotografie.com/

Idag blev det klart att Ljubomir Vranjes lämnar SG Flensburg Handewitt efter denna säsongen.

Det har under säsongen ryktats om att detta skulle bli ”Ljubos” sista säsong i Flensburg för denna gång. Under onsdagen bekräftad detta av både Flensburg samt Vranjes.

Redan förra säsongen ryktades det om att PSG ville ha Ljubo, den gången blev det ingenting. I år har det varit den ungerska storklubben Veszprem som har varit den klubb som dragit i Vranjes.

På sin facebooksida bekräftar Ljubomir att han är klar för Veszprem  nästa säsong. Han skriver att det har varit ett svårt beslut för honom och hans familj.

Detta påverkar givetvis våra svenskar i Flensburg där spelare som Tobias Karlsson, Mattias Andersson, Jim Gottfridsson, Hampus Wanne och Simon Jeppson har planerat att ha Ljubo som tränare nästa säsong. Det kan mycket väl ha varit en stor anledning till att Jeppson valde Flensburg inför denna säsongen.

Handbollskanalen har tidigare rapporterat att den norske succétränare och tidigare Flensburgspelaren Christian Berge kommer att ersätta ljubomir Vranjes som tränare. Berge som i januari lyckades vinna ett VM-silver med Norge är ett spännande alternativ.