Viran Morros byter till Füchse Berlin

Viran Morros. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Viran Morros lägger snart till Tyskland bland länderna där han utövat klubbhandboll med enorm försvarsinsats. PSG är ett avslutat kapitel för 37-åringen som byter spår till Füchse Berlin.

Om något kan Morros bidra med rutin som ingen annan och en hunger på titlar när han blir Bundesligaspelare under 2021/22.

Med ekonomiskt sponsorstöd har Füchse Berlin skaffat sig förstärkning som kan slipa till defensiven för hela laget.

Morros kan bland annat räkna till 14 titlar i Frankrike och Spanien plus tre firanden i Köln efter CL-triumfer med Barca.

Våren 2020 kom den första förlängningen av karriären då ikonen absolut ville vara med om OS i Tokyo i Spaniens färger. Nu blir ytterligare ett år med dueller på egen planhalva verklighet, dessutom bör Morros vara sugen på att själv vidga vyerna.

– Jag är väldigt glad att spela för Füchse Berlin från och med nu och jag är mycket tacksam gentemot de ansvariga, som Bob Hanning (vd) och Stefan Kretzschmar (sportchef) för denna möjlighet, säger han till klubbens hemsida.

– Med det här tillskottet kan vi minska klyftan efter att Jakob Gojun lämnat. Jag ser framför mig en mycket erfaren och extremt smart försvarar, som jag bara hört positiva saker om, säger Jaron Siewert.

– Han (Morros har en vinnarmentalitet som kan innebära ett tydligt mervärde för oss, fortsätter Füchses tränare till klubbens hemsida.

Länk: Europameister Morros wird ein Fuchs