Vänsternian flyttar från Stuttgart – öppnar upp för Lönn

Adam Lönn, fyramålsskytt i Stuttgarts förlustmatch. Foto (arkiv): Michael Erichsen/Bildbyrån.

Kontraktet mellan TVB Stuttgart och vänsternian Lukas von Deschwanden bryts i förtid. Efter ”intensiva diskussioner” har det kommit överens om att vänsternian ska flytta till franska Chambery nästa säsong, skriver tyska Sky Sport.

Schweiziska landslagsspelaren Lukas von Deschwanden kom till TVB Stuttgart inför den förra säsongen. Med sina 33 mål i år är 29-åringen lagets näst mesta målskytt på vänsternio – efter lagets bästa målskytt totalt i vänsternian Dominik Weiss med 89 strutar.

Men den kommande säsongen har Stuttgart värvat in vänsterniorna Adam Lönn från Malmö och ungraren Rudolf Faluvegi från franska Rennes. Därmed kommer det att bli tajtare på vänstern efter sommaren.

– För honom (Lukas von Deschwanden) var det viktigt att få spela många matcher och det kunde vi inte lova honom till nästa säsong, säger Stuttgarts ordförande Jürgen Schweikardt till Sky.

Trots att 29-åringen hade ett år kvar på kontraktet så går alltså flyttlasset till Frankrike nästa säsong.

Flytten öppnar upp aningen för Lönn, som dock fortfarande kommer att ha Dominik Weiss framför sig och Faluvegi bredvid sig att konkurrera med om startplatsen. Även reserven Florian Burmeister finns i klubben som vänsternio.