Uwe Gensheimer: ”Man kan inte vara en snäll kille i handboll”

Uwe Gensheimer, Tyskland. Arkivbild. Foto: Ph Montigny

Inför Bundesligastarten har Rhein-Neckar Löwens tyska stjärna Uwe Gensheimer satt sig ner med lagets officiella podcast. Där har 33-åringen pratat om det positiva tränarbytet, de nya svenskarna och att inte vara för snäll, skriver Handball-World.news.

Den tyska storstjärnan har aldrig varit känd för att bjuda till lite extra på intervjuer eller att vara överdrivet ödmjuk på handbollsplanen – vilket han tror har hjälpt honom i handbollskarriären.

– Att få motståndarna ur balans och att provocera fram någonting är en del av spelet. Om man alltid är den trevliga svärsonen eller ”the boy next door” så är det svårare att bli lyckad inom professionell idrott. Du måste visa din motståndare att du helt enkelt vill vinna mer än dom, säger Gensheimer i podden, rapporterar Handball World.

33-åringen pratar även om den positiva förändringen i Löwens omklädningsrum efter att Martin Schwalb klivit in som tränare istället för vår förre förbundskapten Kristján Andrésson.

Vänstersexan passar även på att skicka beröm till lagets nya svenskar – Albin Lagergren och Lukas Nilsson.

– Albin Lagergren hade en väldigt bra insats i BGV Handball Cup. Lukas Nilsson som kör på och som lyfter sina lagkamrater med sina starka känslor. På den punkten var vi nog lite för lugna förra säsongen, säger han i podden.